Deze straathond ontmoet een groep atleten en overtreft extreme testen om hen te volgen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze straathond ontmoet een groep atleten…
25 schattige kinderen die verstand hebben van verstoppertje spelen De magie van het dagelijkse leven: dit zijn een aantal kleine gebaren die getuigen van grote liefde

Deze straathond ontmoet een groep atleten en overtreft extreme testen om hen te volgen

Door Marco Renzi
5.604
Advertisement

Dit verhaal lijkt wel een film, het begon allemaal tijdens één van de zwaarste en vermoeiendste races van de wereld, de Adventure Racing World Championship, waar dappere atleten strijden onder extreem moeilijke fysieke testen, zoals trekking, moutainbiken, kajakken en oriëntatie oefeningen. 

Deze straathond ontmoette één van de strijdende teams en volgde hen tijdens alle oefeningen als een ware teamgenoot. De atleten waren geschokt door de band die zij in deze korte tijd met de hond hadden opgebouwd en welke zware testen hij onderging om bij hen te blijven. 

 

via: Daily Mail

De race vond plaats in het Amzone regenwoud van Ecuador: 4 Zweedse atleten waren gestopt om te eten toen de hond hen benaderde.

Zij gaven hem alleen iets te eten, maar hadden niet verwacht wat er toen zou volgen.

Advertisement

Na de stop vervolgden zij hun race, maar na een paar kilometer zagen zij dat de hond hen gevolgd was. Ze noemden hem Arthur.

Tijdens een zware test, vertoonde 1 teamlid verschijnselen van uitdroging. Arthur bleef bij hem terwijl ze wachtten op medische hulp.

De atleten moesten afscheid nemen van Arthur toen zij een kano in moesten. Zij geloofden hun ogen niet toen ze zagen dat ook Arthur het water insprong en hen bleef volgen. Ze konden niet anders dan hem meenemen.

Niet vier, maar vijf teamleden bereikten de finish.

Maar hier eindigt het verhaal nog niet...

Eén van de atleten, Mikael Lindnord, besloot aan het einde van de race de hond te adopteren.

Deze hond liet een groot gebaar van vertrouwen zien en zijn beloning was een leven in betere omstandigheden.

Het team finishte als twaalfde, maar Lindnord zei "Ik kwam naar Ecuador om het kampioenschap te winnen maar in plaats daarvan heb ik een nieuwe vriend"

Bekijk de Video:

Tags: DierenSportHonden
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt