Angela is nog maar 18 maar ze maakt prachtige jurken die regelrecht uit een Disneyfilm lijken te komen - Curioctopus.nl
x
Angela is nog maar 18 maar ze maakt…
17 irritante foto's die bij iedereen ergernis zouden oproepen 10 dingen die kinderen onder de twee jaar oud nooit zouden mogen eten

Angela is nog maar 18 maar ze maakt prachtige jurken die regelrecht uit een Disneyfilm lijken te komen

02 Juli 2017 • Door Skip
5.242
Advertisement

Probeer maar eens aan een willekeurig meisje te vragen wat haar grootste droom is. Ze zal zonder twijfelen zeggen dat ze een prinses wil zijn met mooie kleren en stralend haar. Ook Angela Clayton was als kind weg van de prachtige Disneyprinsessen.

Toen gebeurde het een keer dat ze er zelf een wilde maken en sinds die dag is ze er niet meer mee opgehouden: vandaag met nog maar 18 jaar oud naait ze jurken die alle meisjes die prinses willen zijn, zouden willen hebben.

Ze zijn echt mooi, vooral als je bedenkt dat ze aan elke jurk 250 uur heeft besteed en 11 meter stof heeft gebruikt...


Toen ze voor het eerst achter een naaimachine ging zitten was ze nog maar 14 jaar, maar ze was al sinds haar derde gek op mode.

Haar eerste pak was een schooluniform: ze was een beginneling en deed er twee maanden over om het af te maken.

Advertisement

Ze zegt enthousiast geworden te zijn door 'cosplay' het imiteren van kleding van en het nadoen van personages uit verhalen. Omdat ze niet zelf de kleding kon kopen op internet maakte ze die maar zelf.

Naaien is niet al te moeilijk, maar de ontwerpen die ze wilde maken waren dat wel. Het was niet makkelijk om te beginnen maar door haar doorzettingsvermogen is ze heel ver gekomen.

Ze maakt graag kleren die in de mode zijn, prinsessenkleren en sprookjeskleding en houdt er ook van om kleren te maken uit een vroegere periode. Haar ontwerpen zijn volledig trouw aan het origineel en zijn terug te voeren naar toverwerelden of tijden van weleer.

In het begin was het gewoon maar een hobby maar is ze van plan in te gaan zetten op haar capaciteiten om een veelbelovende carrière te beginnen.

Ze zegt dat van alle deelgebieden binnen de mode dat ze zich het meest vindt passen bij de film en theater. Kleding maken die op de set of bühne wordt gedragen is haar droom.

Belangrijk is om niet op te houden met oefenen en om steeds weer op een moeilijker project te richten. Door oefening kunnen zelfs de meest ambitieuze doelen worden behaald.

Sommigen hebben een aangeboren neiging om achter de naaimachine te gaan zitten, maar ook mensen die dat niet hebben kunnen fantastische resultaten behalen.

De grootste voldoening die Angela uit dit vak haalt is dat ze met eigen ogen iets gestalte ziet krijgen dat enkele uren daarvoor nog alleen maar in haar hoofd zat. Dit is echt een dame met talent!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt