Raadselachtige Archeologische Vondsten En Hun Onopgeloste Mysteries - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Raadselachtige Archeologische Vondsten…
Vader En Zoon Redden Meer Dan 40 Achtergelaten Honden Van Overstroming Een Jurk Wordt Na 2 Jaar Opgevist Uit De Dode Zee. Het Resultaat? Een echt Kunstwerk!

Raadselachtige Archeologische Vondsten En Hun Onopgeloste Mysteries

Door Skip Tromp de Haas
9.880
Advertisement

We denken alles te weten van elk tijdperk dat voorbijging in de wereld waar we vandaag wonen, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn nog veel plaatsen helemaal niet ontdekt op aarde, mysteries om te verklaren en theorieën te weerleggen. Misschien zal het nooit lukken om duidelijkheid te krijgen in dingen de we betwijfelen, en misschien moet dat dan maar zo zijn. We zijn tenslotte ook maar mensen, wezens die worden beperkt door een plaats en een tijd. Niet alles is haalbaar voor ons.

Als jullie denken dat de wereld je niet meer kan verbazen omdat al het moois al is ontdekt, dan hebben jullie dat mis: Laat je boeien door deze archeologische vondsten die eeuwen na dato aan het licht komen, en waarvan vele vondsten nog raadsels zijn.

Moavogels uit Nieuw-Zeeland

foto: Creatività

Moavogels zijn samen met de kiwivogels exclusief voor Nieuw-Zeeland. Men vraagt zich af of deze laatsten nog leven in de bossen, volgens de Maori zijn ze eind 18e eeuw uitgestorven door voortdurende jacht door de Maorivolkeren die in Nieuw-Zeeland wonen.

Het zijn de grootste vogels die ooit hebben bestaan in ons tijdperk, en leken erg op struisvogel.    

De Saksaywamantempel in Perù

Deze tempel is een van de meest indrukwekkende overblijfselen die over is van de Incabeschaving. Het ligt ten noorden van Cusco, de hoofdstad van het Incarijk. Dat wat nu nog over is zijn de buitenmuren van wat een immens fort geweest moet zijn. Een bijzonderheidje is dat de stenen van het fort op elkaar gestapeld zijn zonder dat er cement of iets dergelijks is gebruikt.

Het uiterlijk van de rotsen is ook heel bijzonder: de hoeken zijn afgerond en passen zo precies in elkaar dat het moeilijk om zelfs maar een speld tussen te krijgen.   

Advertisement

De zonnepoort, Bolivia

Dit monument staat in Tiwanaku, Bolivia. Van deze stad is de geschiedenis grotendeels onbekend. Er wordt gedacht dat er een machtige beschaving gewoond moet hebben, duizend jaar voor Christus. Sporen zijn er echter nauwelijks van.

Op deze poort zijn er mysterieuze inkervingen die mogelijk gaan over astrologie, een vaak bestudeerde wetenschap in Zuid-Amerika. 

De Long You-grotten in China

Het is een netwerk van grote kunstmatige grotten die zijn ontdekt in 1992. In totaal zijn er 36 grotten waarvan we weten dat ze helemaal door de mens zijn uitgegraven, indrukwekkend.

De grotten konden worden teruggevonden dankzij een bewoonster van het lokale dorp. Zij is als eerste afgedaald in de diepte van de grotten tot wel 30 meter onder de grond. Van alle grotten die er zijn ontdekt is er vandaag maar één open voor het publiek. In deze grot zijn stenen beeldhouwwerken gevonden van paarden, vissen en vogels gevonden. Wie heeft ze gemaakt en waarom? 

De onvoltooide obelisk, in Egypte

Een boeiende toeristische trekpleister is de grootste monoliet van Egypte, met zijn lengte van 42 meter. Als het gelukt was om het werk te voltooien zou de obelisk van Assuan het meest indrukwekkende stenen bouwwerk ooit gemaakt zijn van Egypte.

Hoe dan ook, vandaag de dag is het geen onderdeel van de Egyptische skyline, maar ligt op z'n zij in een nis tegen een stenen muur aan. Het bouwproject is nooit afgemaakt, mogelijk bestond er de angst voor instorting van het geheel. 

De onderwaterstad van Yonaguni in Japan

foto: Wordpress

Ongeveer op 25 meter diepte in de Japanse wateren ligt het complex dat vroeger een stad geweest was. Het werd bij toeval ontdekt in 1986 door een zwemlerares, dit zorgde voor veel ophef.

Het bouwwerk is gedateerd, het blijkt dat de stad ongeveer 10.000 jaar geleden in zee is gezakt, en om even een goed idee te krijgen ervan wanneer dit gebeurde: nog voor de bouw van de pyramides in Egypte. Maar volgens veel experts is het onmogelijk dat een dergelijk bouwwerk is gemaakt in een periode die zover teruggaat in de tijd. 

Mohenjo-daro, de 'Heuvel van de Doden' in Pakistan

Mohenjo-daro is één van de meest raadselachtige archeologische vindplaatsen ter wereld. Het was het middelpunt van een oude beschaving die plots en gewelddadig verdween. Er zijn geen graven te vinden op de 'Heuvel van de Doden' maar heeft deze naam omdat er een groot aantal skeletten zijn gevonden die zijn overgebleven van deze oude beschaving. Onderzoekers zien aan de skeletten dat zij plots en onverwacht overlijdden. Het waren geen gevallen soldaten, maar mannen, vrouwen en kinderen die op het moment van sterven gewone dingen aan het doen waren.

Wat precies dit volk heeft uitgeroeid is nog altijd niet te begrijpen...   

L'Anse aux Meadows, Canada

foto: Go 2 See

Het bestaan van deze plaats trekt de hele geschiedenis over de ontdekking van Amerika in twijfel. De bouwwerken die er staan zijn gemaakt door Vikingen uit Scandinavië, die de ijskoude zeeën zijn overgestoken om aan te komen bij wat nu Canada is, vele jaren voordat Christoffel Columbus voet aan wal zette in de 'Nieuwe' Wereld. 

Tunnels uit het Stenen Tijdperk

De ontdekking van deze lange ondergrondse tunnels laat onderzoekers sprakeloos. Eindeloze grotten zijn er gevonden in Beieren, maar lopen veel verder door, van Schotland tot aan Turkije. Hun breedte is slechts 70 centimeter net breed genoeg dat er één persoon door kan. Het blijkt dat de tunnels komen uit het Stenen Tijdperk. Maar wat is hun functie? Misschien waren het wel bedeplaatsen, of schuilplekken misschien wel? Wetenschappers menen echter dat het mensen de gelegenheid gaf lange afstanden af te leggen terwijl ze geen last hadden van slechte weersomstandigheden...  

Gigantisch grote, ronde stenen, Costa Rica

foto: Razy

Deze raadselachtige stenen zijn aan het einde van de jaren dertig ontdekt in Costa Rica. Momenteel zijn ze deel van een onderzoek dat wordt uitgevoerd door archeoloog Emiliano Antonelli. In totaal zijn er 300 stenen met een enorme omvang geïdentificeerd met een doorsnede uiteenlopend van 50 tot 250 centimeter, gevolgd door talloze stenen van kleinere omvang.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt