Deze familie verloor alles wat ze hadden nadat ze vertrouwden op een verhuizer die ze op Facebook hadden gevonden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze familie verloor alles wat ze hadden…
Ze Kopen Een Schaal Van Drie Dollar En Hebben Er Geen Idee Van Dat Dit Hun Leven Op Hun Kop Zal Zetten Een Beer Mag Zijn Eerste Vrije Stappen Zetten In Het Groen Nadat Hij Jarenlang In Een Kooi Had Geleefd

Deze familie verloor alles wat ze hadden nadat ze vertrouwden op een verhuizer die ze op Facebook hadden gevonden

Door Skip Tromp de Haas
84.570
Advertisement

Voor dit gezin sloeg een moment vol vreugde plotsklaps binnen enkele minuten om in een ramp, allemaal vanwege een bericht dat ze op Facebook plaatsten. Het nieuwe huis en de nieuwe baan van hun dromen en een pasgeboren dochtertje. Alles wat nodig was om een vredige toekomst vol liefde tegemoet te gaan. Het jonge stel bestaande uit Mark Higgins en zijn vrouw Becky Szenk, had enige tijd nodig om te beseffen wat hun was overkomen.

Een lichtzinnigheid die hen duur kwam te staan. Dit is wat er gebeurde.

Ze hadden een huis gekocht dat dichter bij hun werk was, een kroeg die zij met eigen spaargeld waren begonnen.

Ze schreven een Facebookpost waarin ze mensen zochten die konden helpen met sjouwen. Een man genaamd Lee Green bood aan om de inboedel naar het nieuwe huis te brengen.

Advertisement

Hij was vriendelijk en professioneel tijdens het werk. Binnen 45 minuten was alles ingeladen. Het stel wachtte hem op bij de pub waar ze hem het nieuwe huis zouden wijzen, maar Lee Green was laat. Het duurde even voordat de waarheid tot hen doordrong, Lee Green bestond helemaal niet.

Meubels, spullen, herinneringen, kinderspeelgoed, Becky's verlovingsring, alles zat in die vrachtwagen die ze nooit meer hadden gezien. Ze konden niet geloven wat hun overkomen was. Het was zo onwerkelijk, onmogelijk... maar toch was het zo.

Het belangrijkste was voor hen om de man tegen te houden. Ze schreven een tweede post waarin ze waarschuwden alleen verhuizingen toe te vertrouwen aan mensen die je kent, en alle mogelijke dingen te controleren van het verhuisbedrijf.

Mark en Becky hebben er tijdens deze gebeurtenis achter kunnen komen welk goeds en welk slechts de mensen op de wereld te bieden hebben. Ze konden zich het niet voorstellen dat een man zoiets gruwelijks een gezin kon aandoen, door er binnen een uur voor te zorgen dat het gezin geen bezittingen meer had. Bezittingen die ze na jarenlang werk hadden verkregen. Gelukkig konden ze door middel van schenkingen van familieleden en vrienden, maar ook onbekenden die begaan waren met hun lot, andere meubels en geld bij elkaar schrapen.

Vanaf dat moment controleren ze alles wat er te controleren valt om de identiteit te controleren van de mensen met wie ze werken of om hulp vragen. Een gewoonte die iedereen zou moeten hebben om te voorkomen dat je in situaties als deze terechtkomt, zeker nu in het tijdperk van sociale media.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt