Dankzij de foto van een voorbijganger kon deze vader een winkel openen en zijn dochter een toekomst geven - Curioctopus.nl
x
Dankzij de foto van een voorbijganger…
Als mensen zien dat hij kinderen tatoeëert, is iedereen ontzet. Maar er is een verklaring ... en deze is prachtig. 14 briljante uitvindingen welke ons leven absoluut kunnen verbeteren

Dankzij de foto van een voorbijganger kon deze vader een winkel openen en zijn dochter een toekomst geven

24 Juli 2016 • Door Romy Mortier
79.396
Advertisement

Onlangs is er een schrijnend beeld van Abdul Halim al- Attar, een 33 -jarige Syrische vluchteling, viraal gegaan. Het beeld van Abdul in de straten van Beiroet met de intentie om pennen te verkopen, de wanhopige uitdrukking op zijn gezicht en zijn kleine slapende dochter in zijn armen, werd geportretteerd. 

De foto is het web rondgegaan, en heeft Gissur Simonarson diep geraakt, een IJslandse activist die woonachtig is in Noorwegen. Die naar de de identiteit van Abdul heeft gezocht om een campagne onder te lanceren. Deze campagne draagt de naam: "Help Reem en Abdul een nieuw leven te beginnen . "

 


Het beeld was zo wanhopig en pijnlijk dat het bijna ondraaglijk werd om naar te kijken

De Ijslandse activist Gissur Simonarson zag het portret en was diep onder de indruk. Hij heeft toen een campagne gelanceerd om fondsen te werven en Abdul te helpen.

 

Internet gebruikers zijn zeer royaal geweest, Gissur wist meer dan $ 200.000 ( 170.000 euro) op te halen

Advertisement

Dankzij dat geld, heeft Abdul drie bedrijven kunnen openen, waarbij hij de kans kreeg 16 andere Syrische vluchtelingen aan te nemen

Abdul opende een bakkerij, een kebab winkel en een restaurant. Het extra geld wat ze verdienden werd geschonken aan andere Syrische vluchtelingen in een even kritieke toestand.

 

Vandaag de dag leven de kleine Reem en Abdul niet meer op straat

Wij hopen dat de zaak van Abdul niet eenmalig zal zijn, en dat de sociale netwerken blijvend benut zullen worden als een krachtig middel om degenen die zich in kritieke situaties bevinden te helpen. 

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt