Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe

door Romy Mortier

19 Juli 2016

Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe
Advertisement

Het hebben van een airconditioner in huis is vaak van essentieel belang tijdens hete zomers, maar wat dacht je van een 100% eco-vriendelijke en kosteloze airconditioner? 

Het idee dat wij jullie voorstellen, gepromoot door Grameen Intel Social Business, is bijna beschamend eenvoudig. Het zal u toelaten van de frisse lucht te genieten zonder geld te verspillen, net zoals ze in de armste dorpen in Bangladesh doen.

 

via rinnovabili.it

Advertisement
Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe - 1

Het idee is ontstaan van​​uit de behoefte van de landelijke dorpen in Bangladesh, die geen elektriciteit hebben. Om de  huizen van de families af te kunnen laten koelen, gedurende de zomer, wanneer er binnenin de huizen een temperatuur van 45 ° C en hoger bereikt kan worden.

 

Advertisement
Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe - 2

Mensen wonen hier in hutten welke warmte opnemen en behouden. In de aanwezigheid van dergelijk hoge temperaturen, wordt het bijna onleefbaar en moeilijk om normaal te kunnen blijven ademen.

 

 

Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe - 3

Uit noodzaak hebben de inwoners van deze dorpen een eenvoudige maar praktische manier gevonden om de temperatuur te koelen. Het idee is gebaseerd op een zeer eenvoudig principe: als we onze mond openen en lucht op de palm van onze hand blazen, merken we hoe warm de lucht is. Als we in plaats daarvan hetzelfde doen maar de opening van onze mond verkleinen, dan wordt de lucht koeler.

 

Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe - 4

De ingenieuze methode wordt mogelijk door gewone plastic flessen in tweeën te snijden en te rangschikken langs een paneel.Vervolgens hang je in op maat gemaakte gaten in het paneel zelf de flesopeningen.De buitenlucht komt op deze manier eerst in de flesopeningen en gaat vervolgens eerst door de smalle flesgaten de huizen binnen waardoor de temperatuur daalt. 

Deze airconditioner verbruikt geen elektriciteit en is kosteloos: zie hier hoe - 5

De aldus geconstrueerde panelen worden op de ramen van de huizen geplaatst, zodat de lucht de " verwarmde " huizen binnenkomt en op deze manier de ondraaglijke hitte inperkt. 

Als u een duidelijker beeld wilt krijgen van hoe deze constructie precies na te bootsen, hoe de uitvoering en het gebruik van de panelen werken  ... Kijk dan eens naar deze video en probeer het zelf uit! 

 

Advertisement