Het romantische aspect van de archeologie: de kus die 2800 jaar "duurt" fascineert de wereld nog steeds - Curioctopus.nl
x
Het romantische aspect van de archeologie:…
20 foto's voor diegenen die beweren dat werken op kantoor zwaar is 4 uitstekende trucs om mooie foto's te maken zonder een fortuin uit te geven!

Het romantische aspect van de archeologie: de kus die 2800 jaar "duurt" fascineert de wereld nog steeds

30 Juli 2016 • Door Romy Mortier
19.509
Advertisement

Tijdens een opgraving in het archeologische gebied van de stad Teppe Hasanlu, in het noordwesten van Iran, hebben archeologen van het Metropolitan Museum in New York samen met die van de Universiteit van Pennsylvania en het Universiteitsmuseum een romantische ontdekking gedaan.Zij stuitten op een ontdekking die de hele wereld verwondert, en niet alleen de mensen uit hun vakgebied.

De omgeving verkennend, die onder andere tussen 1956 en 1974 werd uitgegraven, werden er twee menselijke skeletten ontdekt. Dit koppel lag al duizenden jaren in een unieke positie verstrengeld.

Het koppel kreeg de bijnaam "The Lovers" en werden over de hele wereld beroemd

De twee geliefden vonden de dood terwijl ze een innige kus deelden die hen voor duizenden jaren verbond.
Aangenomen wordt dat de twee zich in het midden van een strijd bevonden om de controle over de stad te bepalen.Zij zochten hun toevlucht in een hol; Hier stierven ze waarschijnlijk door verstikking,in een tedere omarming.
Koolstofdatering 14 geeft aan dat die datum rond 800 voor Christus plaatsgevonden moet hebben.

Vanaf het moment dat het koppel ontdekt werd(1972) zijn zij het absolute wereldwijde voorbeeld van eeuwige liefde geworden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt