Deze man redde meer dan 160 mensen van zelfmoord dankzij zijn vriendelijke manieren en zachte stem - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man redde meer dan 160 mensen van…
Deze Dame Is 87 Jaar Oud En Is Ongelofelijk Getalenteerd, Ze Heeft Haar Hele Dorp Omgetoverd Deze Grot Herbergt Een Compleet Dorp Met Holbewoners... China Wil Het Laten Verdwijnen

Deze man redde meer dan 160 mensen van zelfmoord dankzij zijn vriendelijke manieren en zachte stem

Door Skip Tromp de Haas
7.773
Advertisement

Vijftig jaar lang stond Donald Ritchie op de uitkijk en hield hij The Gap in de gaten, een klif waarvan jammer genoeg veel mensen hadden besloten om vanaf te springen. Donald maakt er sinds 1964 een gewoonte van om mensen te spotten die mogelijk aan het plegen van zelfmoord liepen te denken, want hij wist heel goed hoe dat mooie plekje een rol speelde in vele tragedies. Als hij er van eentje het vermoeden had, stak hij de straat over en liep hij voorzichtig op hen af. Hij stelde hun een simpele vraag: "Waarom kom je bij mij niet even op de thee?" 

Lang geleden, al in 1964 begon Donald met het aanbieden van een helpende hand aan mensen die alle hoop hadden verloren. Hij had geen speciale vooropleiding, maar had een zachtaardig karakter en lieve stem.

Vaak was gewoonweg vragen of hij iemand behulpzaam kon zijn voldoende om tragedie te voorkomen. Donald heeft heel vaak ook met gevaar voor eigen leven mensen tegen weten te houden die besluitelozer waren dan anderen.

Advertisement

Vaak hield Donald nog contact met personen die hij ervan had overtuigd om van zulke extreme acties af te zien. Met de jaren kwam hij bekend te staan als "de engel op de klippen."

Donald overleed in zijn huis dichtbij The Gap op zesentachtigjarige leeftijd, nadat hij meer dan 160 levens had gered. Volgens zijn familieleden waren het er ongeveer 400. Het jaar voor zijn dood had hij een prijs ontvangen voor buurtheld van het jaar en kreeg ook een Medaille in de Australische Ridderorde, de allerhoogste eretitel van Australië.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt