Het Mooiste Stuk Fruit Dat Niemand Kent Lijkt Op Een Kleine Komkommer, Maar Dat Is Het Niet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het Mooiste Stuk Fruit Dat Niemand Kent…
Dit Jongetje Schenkt Zijn Haar Aan Kankerpatiënten, Maar Het Lot Heeft Iets Schokkends En Absurds Voor Hem In Petto Er Zijn Romeinse Munten Gevonden In De Ruïnes Van Een Japans Kasteel. Onderzoekers Zijn Stomverbaasd

Het Mooiste Stuk Fruit Dat Niemand Kent Lijkt Op Een Kleine Komkommer, Maar Dat Is Het Niet

Door Skip Tromp de Haas
4.964
Advertisement

Doe alsof je een grote watermeloen in handen hebt en maak hem dan zo klein totdat je hem met twee vingers vast kunt houden zonder het uiterlijk ervan te veranderen. Wat je dan in handen hebt is een cucamelon, een van de mooiste, smaakvolle stukken fruit op deze aardkloot!

De cucamelon lijkt op een komkommer, maar aan de buitenkant lijkt het op een watermeloen. Hij wordt al honderden jaren gekweekt in Midden-Amerika en Mexico, het is niet per toeval dat hij ook wel de "Mexicaanse minikomkommer" wordt genoemd of het "muizenmeloentje." Ontdek er hier meer over.

De wetenschappelijke naam van deze speciale klimplant is Melothria scabra en behoort tot de onderklasse van de Cucurbitaceae.

Als je hem doormidden snijdt zie je dat hij op een komkommer lijkt, zijn smaak is echter uniek!

Advertisement

De Franse botanicus Victor Naudin was de eerste die de plant op wetenschappelijke wijze beschreef.

In Midden-Amerika wordt hij door veel boeren gekweekt, maar je kunt ze ook in je eigen tuin planten, maar het moet dan wel in de lente gebeuren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt