In Deze Vijf Gevaarlijkste Steden Ter Wereld Moet Je Altijd Op Je Hoede Zijn - Curioctopus.nl
x
In Deze Vijf Gevaarlijkste Steden Ter…
Ga Je Met Kinderen Naar Een Drukke Plek? Met Deze Truc Kan Je Vervelende Situaties Voorkomen In Dit Betoverende Plaatje Zitten 6 Personen Verstopt, Kan Jij Ze Allemaal Vinden?

In Deze Vijf Gevaarlijkste Steden Ter Wereld Moet Je Altijd Op Je Hoede Zijn

06 Oktober 2016 • Door Skip
6.540
Advertisement

Voor de toeristen is de wereld tot de nok toe gevuld met bezienswaardigheden die te bezoeken en te fotograferen zijn. Om ervoor te zorgen dat het een positieve ervaring blijft, moet je goed je bestemmingslocatie bestuderen. Het is noodzakelijk om te weten waar je je tegen moet inenten, papieren die je mee moet nemen, verkeersregels waarmee je rekening moet houden en of je met de auto kunt reizen en welke wijken in steden je moet vermijden. Je moet ook niet vergeten dat plaatselijk gespuis en dieven bij voorkeur toeristen als slachtoffer hebben. In sommige steden is het verstandiger dan in andere steden om in zijn geheel bepaalde wijken niet in te gaan, al zeker niet zonder goede begeleiding. 

We hebben hier een lijstje van steden waar je beter niet alleen rond kunt lopen...

1. Bogotà, Colombia

In de hoofdstad van Colombia kun je goede koffie drinken en de duizenden bloemen ruiken die de stad kleuren. Ondanks de modernisering die de stad heeft ondergaan dankzij de economische ontwikkeling, zijn sommige problemen nog steeds aanwezig die een bedreiging vormen voor het toerisme.

Terroristische organisaties, drugsdealers en lokale dieven zijn in behoorlijke getalen aanwezig in Bogotà, sowieso ook in heel Colombia. Het aantal gepleegde berovingen blijft hoog, ook al is dit de agelopen 15 jaar drastisch teruggelopen. Wie deze stad bezoeken wil, kan beter kiezen voor een onderkomen in de centraal gelegen wijken en op de gebaande toeristische paden blijven, die onder strenge controle van de autoriteiten staan.

Mexico-Stad, Mexico

De Mexicaanse grens wordt dagelijks overgegaan door 150,000 mensen. Of het nou is voor ontspanning in de prachtige kustresorts, voor werk of om terug naar huis te gaan. Mexico-Stad is toegankelijk en een onvermijdelijke halteplaats tijdens een bezoek aan Zuid-Amerika

De naam van deze stad wordt in verre landen vaak genoemd in combinatie met problemen die op de grens met de VS plaatsvinden, dit geld echter ook voor in de stad zelf, met de geweldaddige sfeer die er heerst. Denk aan berovingen, aanvallen en ruzies zijn aan de orde van de dag. Vrouwen worden sterk afgeraden om 's nachts het openbaar vervoer te nemen vanwege de vele gevallen van verkrachting.

Als je van plan bent om Mexico-Stad te bezoeken, doe dit dan in groepen en hou die altijd in de gaten.

Advertisement

3. Lima, Perù

Lima staat voor de plek waar je begint als je de mooie geschiedenis van de geschiedenis van Zuid-Amerika wilt ontdekken. Het wordt gezien als de stad met de meeste geschiedenis van heel Latijns Amerika, en dan hebben we het niet alleen over de archeologische plaats Machu Picchu. Door het hoge aantal toeristen zijn er ook een hoop criminelen.

Wie al eens in de stad geweest is, werd al snel geconfronteerd met de hoge prijzen die in illegale taxi's worden gehanteerd en de opdringerige chauffeurs die toeristen een ritje tegen een overdreven tarief afdwingen.

Bereid je reis voor naar Lima met een gecontroleerde touroperator die je veilige plaatsen kan aanwijzen en die je wijst waar je verder op moet letten!

New Delhi, India

foto: booking.com

De hectische markt in het hart van de stad heeft een grote aantrekkingskracht op de toeristen die op zoek zijn naar goedkope souvenirs. Het commerciële district is niet alleen de fascinerendste plaats waar de meeste activiteit plaatsvindt, hier zijn ook de meeste dieven en criminele bendes te vinden.

De ministeries van Buitenlandse Zaken van de VS en Groot-Brittanië raden vrouwen aan om niet alleen over de markt te lopen gezien de talloze verkrachtingen die plaatsvinden pal in het centrum.  

5. Jakarta, Indonesië

Jakarta is de bestemming voor het merendeel van de toeristen die een reis naar de tropen organiseren. In de stad is er een breed scala aan mogelijkheden om je te vermaken variërend van witte stranden tot safari's met adembenemende uitzichten.

Kruimeldieven liggen altijd op de loer, op zoek naar toeristen wie ze het geld of juwelen afhandig kunnen maken. Om te voorkomen dat je zakken worden gerold of dat je wordt beroofd doe je door in groepen te blijven en je niet in zijstraten of buitenwegen te begeven.

Jakarta staat ook bekend om zijn gevaarlijke ligging, het is namelijk gebouwd op de zogenoemde Vuurgordel, een gebied waar heftige aardbevingen plaatsvinden. De tsunami die in 2004 vele Indonesische eilanden trof, is iedereen nog niet vergeten.

Tags: ReizenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt