x
vuilnismannen groeten drie zusjes elke…
De communicatieve kracht van fotografie: 18 foto’s die bijzondere en fascinerende momenten hebben vereeuwigd Deze jongen zocht zijn echte moeder, maar toen ze hem vertelden wie het was kon hij zijn oren niet geloven

vuilnismannen groeten drie zusjes elke donderdag... maar op een dag krijgen ze een brief die ze niet verwachtten

31 Januari 2017 • Door Skip
22.084
Advertisement

Kinderen hebben een levendige fantasie en voor hen kunnen de kleinste alledaagse dingen boeiend worden, iets dat ze niet willen missen. Een van die dingen is het moment dat de vuilniswagen langskomt in de week om het vuilnis op te halen. Het robotachtige uiterlijk van de vuilniswagen, de gekke vuilnismannen met hun kleurige jassen wakkert de fantasie bij kinderen alleen maar aan.

Ook thuis bij de Evansons was het altijd al zo geweest: de kleine Rosie, 4 jaar, en haar twee zusjes, hebben elke donderdag de komst afgewacht van de twee jongens die het vuilnis kwamen ophalen, maandenlang. Wanneer de vrachtwagen eraan komt, stoppen de drie meisjes ineens met wat ze aan het doen zijn en zitten ze aan het raam geplakt om hartelijk de twee jongens te groeten....

Foto's: Facebook/Angie Evenson 


De jongens heten Brandon Olsen en Taylor Fritz en ook voor hen werd de hartelijke groet ook iets om niet te missen, het maakt hun dag mooier. "Wanneer de meiden een beetje uitlopen wachten de twee duidelijk op hen," vertelt moeder Alice.

Tijdens Halloween heeft het schattige wederzijdse groeten en glimlachen geleid tot het uitwisselen van cadeautjes. De jongens brachten snoep mee voor hen, en de meisje maakten tekeningen van 'hun helden.'

Die donderfag gingen de kleine Rosie en haar zusjes expres naar buiten om Brandon en Taylor de tekeningen te geven die ze hadden gemaakt. Er zat een kaartje bij.

Toen ze het kaartje openden zagen de jongens echter dat het geen bedankje was, maar nieuws dat ze liever niet hadden willen weten.

Advertisement

In het briefje legde de moeder aan de jongens uit dat er bij de kleine Rosie kanker was vastgesteld en dat ze zich in het 4e stadium bevond, en dat er daarom niemand was die hen opwachtte, donderdag was namelijk de dag dat ze werd behandeld. "Ik wilde jullie laten weten dat we niet zijn opgehouden met jullie te groeten, we kunnen het alleen niet altijd doen."

Vanzelfsprekend waren de twee mannen ontroerd door deze attente moeder, maar ze waren ook kapot van zo'n verschrikkelijk bericht. Ze dachten gelijk na of ze op een bepaalde manier hulp konden bieden.

Na wat overpeinzingen gingen Brandon en Taylor naar hun manager Mike Johnson en vertelden hem het verhaal. Ze vroegen of ze wat van hun zorgverzekering mochten afstaan aan de Evansons. Mike was echter zo geïnspireerd door hun gebaar en verhaal dat hij nog een beslissing nam, namelijk dat het gezin het hele jaar 2017 geen geld meer hoefde te betalen voor het ophalen van het vuilnis.

De twee enthousiaste jongens gingen terug naar het huis van Rosie op de eerstvolgende donderdag om het goede nieuws te brengen dat in een brief stond die was geschreven door de instantie die de afvalinzameling in de stad regelt.

"We zijn zelf ook ouders, en we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe dit moet voelen voor jullie. We willen jullie al het geluk toewensen in de strijd terwijl jullie er doorheen knokken!" en tenslotte de prachtige afsluiting: "Blijf sterk, vecht door en steun elkaar." 

Advertisement

Het was voor het gezin niet alleen een opluchting in financieel opzicht, aangezien dat er veel kosten zijn voor de behandelingen, maar ook op psychologisch vlak. Door dit gebaar voelen ze zich minder eenzaam en onzichtbaar en werd het hen ook duidelijk dat er nog mensen zijn die een goed hart hebben.

Rosie gaat nog altijd het gevecht aan, na verschillende behandelreeksen is er nog een lange weg te gaan. Een ding wat zeker is, is dat de vriendschap met de twee heren van de robotvrachtwagen een glimlach op haar gezicht tovert. En elke donderdag, als de kuur het toelaat, wacht ze op hen bij het raam.

Het gezin heeft ook een GoFundMe-pagina geopend waar er een bijdrage kan worden geleverd voor de enorme hoge rekeningen van de behandelingen die Rosie moet ondergaan.

We wensen haar uit het diepst van ons hart alle goeds toe op haar weg... en vooral dat ze haar glimlach blijft tonen

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt