Iemand vindt in een nieuwe tas een verstopt briefje. Wat erop staat is verontrustend

door Skip

22 Mei 2017

Iemand vindt in een nieuwe tas een verstopt briefje. Wat erop staat is verontrustend
Advertisement

Christel Wallace ging haar inkopen doen bij Walmart en kocht een nieuwe tas. Toen zij in de tas keek zag ze dat er een berichtje in zat dat in het Chinees was geschreven zoals ze dat uiteindelijk zou ontdekken. Toen ze weer thuis was had ze samen met haar gezin thuis besloten om het briefje op Facebook te zetten met de vraag of iemand haar kon helpen met vertalen om te weten wat die geheimzinnige boodschap inhield. Toen er enkele kenners werden gevonden heeft ze het berichtje drie keer door drie mensen te laten vertalen om er zeker van te zijn dat de betekenis klopte.

Advertisement
twitter.com

twitter.com

Het briefje was een verzoek om hulp van een vermeende Chinese gevangene. Het werd duidelijk dat dit berichtje slechts de laatste was in de reeks waar er werd gesproken over de verschrikkelijke werkomstandigheden. De arbeiders zouden zijn opgesloten in een of ander oord in Gaungxi, een regio in het zuiden van China, en worden gedwongen om 14 uur per dag te werken en slaag krijgen, voedsel krijgen dat aan het bederven is, allemaal tegen een belachelijk laag loon.

Li Qiant, de oprichter van de China Labor Watch (een overheidsorganisatie in New York die zich bezighoudt en inzet voor de rechten van Chinese werknemers) zegt het volgende over het voorval:"Bij enkele leveranciers van Walmart in China heersen er verschrikkelijke werkomstandigheden."

Het bedrijf geeft commentaar op de situatie en zegt de herkomst van het briefje niet te kunnen verifiëren en dat alle medewerkers van de van de bedrijven die producten leveren, zouden moeten werken omdat ze dat willen, zoals dat ook staat aangegeven in de standaard waaraan Walmartleveranciers aan moeten voldoen.

Er zijn verder nog soortgelijke briefjes gevonden in twee andere winkels (Kmart en Saks) en het lijkt erop dat in een van de twee gevallen het iemand is gelukt om de herkomst van het berichtje aan China toe te schrijven.

Advertisement
Iemand vindt in een nieuwe tas een verstopt briefje. Wat erop staat is verontrustend - 2

Christel Wallace hoopt dat iemand de schrijver van het briefje kan helpen, en zoals zij het ziet geeft ze het commerciële concern niet de schuld, want wie weet zijn zij daar helemaal niet op de hoogte van de manier hoe er daar met mensen worden omgesprongen."

Met de huidige informatie die beschikbaar is, is het niet mogelijk om achter de waarheid te komen zonder verder onderzoek. We weten dus niet of het echt om een vraag om hulp is of een slechte grap van iemand die 'voor de lol' het briefje in de tas heeft gestopt toen deze in de winkel lag.

Het enig wat wel bekend is en dat we moeten blijven opletten en dit soort situaties beter in de gaten moeten houden.

Advertisement