Een boer uit Wales teelt per ongeluk de heetste peper ter wereld

Skip

03 Juli 2017

Een boer uit Wales teelt per ongeluk de heetste peper ter wereld
Advertisement

Mike Smith uit Denbighshire, Wales is een fruitteler die per ongeluk een pepervariant heeft uitgevonden die zo pittig is dat hij het wereldrecord heeft gebroken. "Ik was echt blij, maar ook een beetje verrast" zei Smith toen wetenschappers hem vertelden dat hij 2,2 miljoen op de schaal van Scoville heeft gepasseerd met de pittigste peper. Ruimschoots want de Drakenadem (zo noemt Smith zijn product) komt op 2,48 miljoen op de officiële hitteschaal.

Omslagfoto is puur illustratief.

Advertisement

Tim Patterson | Flickr

"Ik heb 'm gewoon op het puntje van mijn tong gelegd en het brandde maar en brandde maar" aldus de kweker die er ook bij zegt dat hij nooit een variant heeft geplant die zo sterk was omdat hij geen fan is van de pittige keuken. Smith heeft het van zijn vader en doet al acht jaar mee aan open tuindercompetities en zegt geen idee ervan te hebben hoe pittig de peper kon zijn, hij vond hem er gewoon mooi uitzien. Maar het is goed om te weten hoe gevaarlijk hij kan zijn, wetenschappers hebben de drakenadem bestudeerd en denken dat als je hem eet dat je dan misschien dood kan gaan door een anafylactische shock, zo pittig is 'ie.

De plant die nu een meter hoog is, is overgebracht naar de Royal Horticultural Society in Londen waar het zal strijden om de prijs "Plant of The Year." Toen het nieuws nog maar net bekend was hebben onderzoekers van de Nottingham Trent University contact gezocht om een paar zaadjes te bemachtigen omdat ze denken dat de peper een basis kan zijn voor een nieuw verdovingsmiddel voor mensen die allergisch zijn voor conventionele middelen.

Mike Smith wacht op de bevestiging van het Guinness World Records om offcieel de primeur te mogen voeren met zijn plant.

Advertisement