Gelukkig zijn in een relatie maakt je dikker volgens wetenschappers - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gelukkig zijn in een relatie maakt je…
16 dingen die je mag eten zo vaak je wil zonder bang te hoeven zijn dat je dikker wordt De verloren tuinen van heligan: het wonder dat na jaren van verwaarlozing weer zijn weelde terug heeft gekregen

Gelukkig zijn in een relatie maakt je dikker volgens wetenschappers

Door Skip Tromp de Haas
1.447
Advertisement

Het is niet gezegd dat je je schuldig moet voelen erom dat je bent aangekomen. Tenminste, je moet niet alleen jezelf de schuld geven! Blijkbaar doe je dit namelijk met zijn tweeën! Een van de laatste wetenschappelijke onderzoeken toont aan dat in de overgrote meerderheid van de gevallen worden twee mensen die een gelukkig stel vormen zwaarder. Je kan jezelf dus wegen aan het begin van een relatie en enkele jaren later weer opnieuw; je gewicht kan een indicatie zijn van hoe goed je relatie gaat.

Het NCBI heeft het lichaamsgewicht van 169 stellen bijgehouden en heeft vier jaar lang informatie verzameld over hun gezamenlijke leven.

foto: pexels.com

Dit onderzoek komt direct bij het NCBI (Nationaal Informatiecentrum voor Biotechnologie) vandaan. Stellen die blij zijn met hun relatie komen vaak in gewicht aan. Voor het onderzoek zijn vier jaar lang 169 getrouwde stellen gevolgd. Zij werden twee keer per jaar geïnterviewd over de tevredenheid van het huwelijksleven en de relatieve controle die er was over het gewicht.

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat stellen die een gelukkige relatie hadden zwaarder werden, terwijl anderen op hetzelfde gewicht bleven of eventueel afvielen. Er is bij het onderzoek rekening gehouden met externe factoren als stofwisseling en sporten, hiermee is rekening gehouden in het opstellen van het eindoordeel van het onderzoek.

In een stabiele en gelukkige relatie is het niet nodig om in vorm te blijven want je hoeft geen ander aan te trekken.

foto: pixabay.com

Volgens de onderzoekers heeft het een precieze reden waarom dit fenomeen zich voordoet. Een reden is geworteld in de cultuur van tegenwoordig. Mensen bevinden zich een stabiele relatie en zijn gelukkig en voelen geen enkele druk die er is wanneer je iemand wil aantrekken of indruk willen maken op hun partner omdat ze het gevoel hebben dat er van hen gehouden wordt zoals ze zijn.

Integendeel doen ontevreden stellen, of wanneer het niet lekker loopt, er alles aan om in vorm te blijven en aantrekkelijk te blijven voor hun partner, mochten zij vrezen dat ze worden verlaten eventueel omdat zij worden begeerd door mogelijk nieuwe partners.
Dikker worden is echter niet hetzelfde als zwaarlijvig worden, obesitas kan leiden tot diabetes of hart- en vaatziekten en moet nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

Ten slotte, als je met plezier eet zonder zorgen is het waarschijnlijker dat het je relatie voor de wind gaat! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt