9 dagelijkse handelingen die de meeste mensen op de wereld verkeerd doen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 dagelijkse handelingen die de meeste…
Deze 94-Jarige man legt een zwembad aan na het overlijden van zijn vrouw om zich niet alleen te voelen 25 foto's die je kijk op de wereld veranderen

9 dagelijkse handelingen die de meeste mensen op de wereld verkeerd doen

Door Skip Tromp de Haas
1.723
Advertisement

De dagelijkse routine kan saai zijn, maar het is heel moeilijk om dat af te leren vindt je ook niet? Elke dag doen van die kleine dingen zonder ons ook maar af te vragen of er een betere manier is om iets te doen, dat het misschien makkelijker, efficiënter kan of minder moeite kost. Vandaag hebben we aan 9 kleine dingen gedacht waar het belangrijk is om aandacht te besteden. Je zou nooit zomaar dingen moeten doen gewoon om ze maar te doen. Wat volgt is wat mensen doorgaans doen maar dat beter niet zouden moeten doen...

1. Teveel shampoo gebruiken

Probeer zo min mogelijk shampoo te gebruiken, zowel je huid als het milieu is je dankbaar. Zeker met het ouder worden krijg je een drogere huid en kan shampoo erg ruw zijn voor je huid waardoor de situatie erger wordt.

2. Werken zonder rustmomenten te hebben ingepland.

Ieder van ons heeft zijn periodes dat we ons kunnen concentreren. Of dat uren of een tiental minuten zijn, we moeten ons bewust worden van wat we aankunnen en het werk plannen met de juiste pauzes. Odf die kort of lang zijn maakt niet uit.

Advertisement

3. De Whatsappjes van de baas beantwoorden.

foto: pexels.com

Het is heel belangrijk grenzen te stellen tussen het werk en privéleven. Deze twee omgevingen niet in elkaar over laten gaan is van fundamenteel belang, vooral wanneer het werk wat je doet je stress en spanning brengt.

4. Olijfolie in de pan doen wanneer je pasta kookt.

foto: pixabay.com

Het lijkt misschien gek, maar er zijn mensen die olie doen in het kookwater van pasta. Dit wordt afgeraden omdat daardoor de saus veel minder goed hecht vanwege de gladheid die de pasta heeft zodra het is afgegoten. Om de deegwaren perfect te koken heb je alleen maar de juiste hoeveelheid water en zout nodig.

5. Je handen afdrogen met papieren doekjes

Heb je enig idee hoeveel papier je dagelijks verbruikt? Als er teveel papier wordt verspild dat is dat zeker wel voor het droogmaken van de handen. Als je de keuze hebt, kies dan nooit papier. En als het dan toch echt moet schud en wapper je handen alvorens de doekjes te gebruiken. Daardoor heb je er minder van nodig.

Advertisement

6. Ademhalen met je borstkas.

foto: vimeo.com

De juiste manier van ademhalen doe je met je middenrif en niet je longen tot het maximum vol te zuigen. Een correcte toevoer van zuurstof heeft postieve uitwerkingen op je gezondheid.

7. Alleen met horizontale bewegingen poetsen

foto: vimeo.com

De correcte manier om tanden te poetsen doe je niet alleen door in een richting te poetsen. Je moet ook van boven naar beneden poetsen door te beginnen vanaf de tandvleesaanzet. Daarbij hoeft een poetsbeurt niet langer dan twee of drie minuten te duren.

Advertisement

8. Beginnen met sporten zonder warming-up.

Van tevoren de spieren opwarmen is van fundamenteel belang voor het lichaam. Begin langzaam: of het nou gewoon een stukje hardlopen is of een reeks stretches; het is belangrijk dat spieren, pezen en de rest rustig op gang komen.

9. Een zak chips open in de kast leggen.

How to seal a bag of chips without a clip

You will never need a clip ever again. :D

Pubblicato da 5-Minute Crafts su Giovedì 5 maggio 2016
foto: facebook.com

Kies de manier die je prettig vindt, maar sluit de zak. In de video wordt geniaal duidelijk hoe je zonder clips of elastiekjes een open zak chips kan sluiten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt