5 fouten die veel mensen maken tijdens het douchen

door Skip

03 November 2017

5 fouten die veel mensen maken tijdens het douchen
Advertisement

Wanneer we onder de douche stappen na een lange dag buitenshuis, misschien ook wel in het OV, dan denken we alleen maar aan het wegspoelen van zo veel mogelijk viezigheid en de spanning die we hebben opgelopen. Door deze wens kunnen we echter minder letten op een aantal gewoontes die minder voordelig uit kunnen pakken voor de huid.
Hier volgen vijf veel voorvoorkomende fouten die we maken onder de douche.

via bustle.com

Advertisement

5 Veel voorkomende fouten die we maken als we douchen

5 Veel voorkomende fouten die we maken als we douchen

Pexels/Storyblocks

  1. Lang douchen: je verbruikt niet alleen nodeloos water, maar met zeven á tien minuten lang warm douchen stel je je huid echt op de proef die zo gemakkelijk kan gaan uitdrogen.
  2. Producten gebruiken die erg schuimen: zijn vaak het agressiefst voor de huid. Het merendeel van deze producten halen niet alleen vuil weg, maar neemt ook een beschermlaagje mee die zou moeten blijven zitten waar deze zit.
  3. Niet regelmatig de spons vervangen of deze gebruiken als deze al vochtig is: alle dode cellen die we verwijderen van het lichaam met de spons die blijven daar in zitten en kunnen bacteriën er zich makkelijk vermenigvuldigen, vooral wanneer de spons nat is. Deze zou daarom elke 2 tot 3 maanden vervangen moeten worden.
  4. Te enthousiast afdrogen: als je al grondig hebt geschrobd met de spons en douchegel dan heb je zeer waarschijnlijk al voldoende vuil weggehaald. Vermijd daarom al te energiek afdrogen, maar dep liever droog en vergeet niet een vochtinbrengend en zacht product te gebruiken dat niet de pH-waarde van de huid verandert.
  5. Te heet douchen: warm water heeft zeker zo zijn voordelen voor ons, met name dat de spieren kunnen ontspannen, maar in ieder geval kunnen te hoge temperaturen ook negatieve gevolgen hebben. Het advies is daarom warm, maar niet heet water te gebruiken om het lichaam mee te wassen en over te gaan naar lauwwarm water om shampoo uit te spoelen.

Advertisement