10 beroepen in de wereld die je jouw eigen beroep weer doet waarderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 beroepen in de wereld die je jouw…
De ogen van haat: de geschiedenis achter deze foto waar je koude rillingen van krijgt 10 gewoonten uit de oudheid die we nu absurd vinden

10 beroepen in de wereld die je jouw eigen beroep weer doet waarderen

Door Janine
5.406
Advertisement

Als je denkt dat je de slechtste baan ter wereld hebt, kun je beter hieronder een kijkje nemen.

Over de hele wereld zijn er zulke onaangename beroepen (sommigen zelfs illegaal!) dat maar weinig mensen ze willen doen.

Het is waar dat je om te leven wel iets moet doen, maar over deze beroepen zul je nadenken en het glas half vol zien in plaats van half leeg...En dat is alvast wat!

1. Zwavelwerker

Zeer lage lonen en extreem gevaar voor de werkzaamheden die vaak plaatsvinden in gebieden met een sterke geothermische activiteit, zoals vulcanen, gassen, enz.: dit is het werk van een zwavel verwijderaar, één van de meest riskante banen.

2. Expert in nare geuren

foto: Imgur

Meestal werkzaam in een bedrijf dat deodoranten produceert, houdt deze persoon zich bezig met het aanbrengen van producten onder de oksels van testers om vervolgens hun effectiviteit te ruiken en evalueren.

Advertisement

3. Diamant winning

foto: Imgur

Eén van de smerigste banen ter wereld is het winnen van diamanten. Duizenden mensen zijn werkzaam in deze sector, zij moeten werken onder onmenselijke omstandigheden en worden betaald met zeer lage salarissen, daarom moet je altijd informeren naar de herkomst van de sieraden die je koopt.

4. Schoonmaker op een plaats delict

De schoonmaker op een plaats delict houdt zich bezig met het verwijderen van alle tekenen van een misdaad, zoals het bloed van de lichamen, hij moet alles schoonmaken en proberen de vreselijke luchten te weerstaan.

5. Onderzoeker van dierenlichamen

De onderzoeker van dierenlichamen houdt zich voornamelijk bezig met de herkenning van het overleden dier, een taak die zwaar weegt op emotioneel niveau.

6. Kinderarbeid in de Afghaanse fabrieken

Kinderen die werkzaam zijn in de steenfabrieken in Afghanistan (net als in andere landen) vertegenwoordigen, helaas, een zorgeloze realiteit van de mensenrechten. Ook al worden ouderwetse technieken en kinderarbeid gebruikt in de baksteenverwerking, behoren deze fabrieken tot de weinige bronnen van inkomsten van het land.

7. Balsemer

De balsemer heeft de taak om het proces van afbraak van lichaamsweefsels te voorkomen of te vertragen. Behalve dat het onbetamelijk en onaangenaam is, kan dit beroep zelfs schadelijk zijn voor de balsemer zelf.

8. Rioolreiniger

foto: imgur

In India zijn de rioolreinigers vooral bezig met het opruimen van eventuele verstoppingen in de riolen, dit alles met behulp van alleen schoffels, elektrische schrapers en hun eigen handen. Een baan waar je niet jaloers op hoeft te zijn.

9. Zoutwerker (Ethiopië)

Ethiopische zoutwerkers komen meestal van de Afar-stammen, bekend om hun vermogen om droge en extreem warme omgevingen te weerstaan. Ondanks dit vermogen kunnen werktijden en uren met 50°C in de woestijn absoluut vermoeiend zijn, zelfs voor hen!

10. Mestinspecteur

foto: imgur

De mestinspecteur houdt zich bezig met het verzamelen van uitwerpselen om bacteriën te analyseren of bloed te traceren. Hoewel deze baan walgelijk lijkt, volgen degenen die ervoor kiezen een gepast pad van voorbereiding en worden goed betaald.

En, heb je nagedacht over jouw baan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt