Les op school in het gelukkig zijn: in India is het een nieuw schoolvak voor alle leerlingen in de hoofdstad - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Les op school in het gelukkig zijn:…
Het is bevestigd: mensen die hun geld besteden aan ervaringen in plaats van materiële zaken zijn veel gelukkiger 10 bijzondere maar niet zo bekende feiten over tijgers die de magie van dit dier verklaren

Les op school in het gelukkig zijn: in India is het een nieuw schoolvak voor alle leerlingen in de hoofdstad

Door Skip Tromp de Haas
1.015
Advertisement

Vanaf begin volgend schooljaar zullen ze op scholen in groep een en twee, tot en met de derde klas op de middelbare scholen in Delhi een nieuw vak gaan geven: geluk.
Minister van onderwijs Manish Sisodia kondigt het aan en hoe dat gaat gebeuren en de hele wereld heeft het er al over. "Het gaat om proeftraject, opgezet als iets dat de ontwikkeling van jonge kinderen compleet maakt en de resultaten zal verbeteren die ze behalen tijdens de eindejaarstoetsen, zo hopen we."

Op geluksles tot je veertiende.

foto: Aam Aadmi Party

Het "Geluksleerplan" zoals het is genoemd is mede gepresenteerd door de Dalai Lama op een conferentie, en houdt dit in dat er dagelijks lessen zullen zijn van 45 minuten waar er positieve verhalen zullen worden gelezen, gemediteerd, yoga zal worden gedaan en allerhande workshops.

Voor het nieuwe vak zullen geen toetsen worden gegeven, maar zullen leraren de voortgang in de gaten houden van leerlingen door een geluksindex in te vullen die is ontworpen door experts die achter dit project zitten.

foto: Pixabay.com

Sisodia zegt verder dat "in de laatste dertig jaar hebben we prima werknemers opgeleid, maar hebben we er niet voor gezorgd dat ze ook goed werden als mens. Onderwijs heeft een bredere morele en sociale functie en moeten we ook wat economische gelijkheid betreft ook streven naar gelijkheid in geluk."

Wat denk jij van dit plan?

Tags: SchoolIndia
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt