11 trucs van militairen die nog handig van pas zouden kunnen komen in het dagelijks leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 trucs van militairen die nog handig…
Beveiligingsexperts raden aan de autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen om diefstal te voorkomen Enkele zinnen die mensen zonder kinderen echt gewoon niet meer willen horen

11 trucs van militairen die nog handig van pas zouden kunnen komen in het dagelijks leven

Door Skip Tromp de Haas
6.073
Advertisement

Het Amerikaanse leger bestaat al heel lang en heeft het zelfs George Washington als een van de grootste leiders gehad. De training die militairen krijgen, bestaat niet alleen uit morele codes en strenge gewoontes, maar ook uit kleine trucjes die het dagelijks leven zij het dan een klein beetje, veranderen. Met deze 11 trucs kunnen de meestvoorkomende handelingen er makkelijker op worden en kunnen we onszelf dankzij deze trucs ook uit lastige situaties bevrijden.

1. Goed je veters strikken

foto: pixabay.com

Als je lange wandeltochten moet maken en je draagt comfortabele schoenen, dan kun je ze maar beter degelijk strikken. Je moet de knoop altijd in het midden leggen zodat veters altijd in het midden zitten en ze de wandelaar dus niet in de weg zitten.

2. De kunst van je bed opmaken

Hoewel je altijd haast hebt, is het wel belangrijk om je bed op te maken voordat je uit huis gaat. Militairen vouwen de zijkant van het laken zo dubbel dat er een hoek van 90 graden ontstaat, waarna ze die zijkant zo dan onder het matras stoppen. Hierdoor ziet je bed er schoner en frisser uit.

Advertisement

3. Je voeten met tape in kunnen binden

Soms kunnen schoenen je voeten problemen geven. Sommige militairen gebruiken tape om de meest kwetsbare delen van hun voeten te beschermen.

4. Een beetje suiker

Als iemand verwondingen heeft opgelopen onder kritieke omstandigheden en er is geen ehbo-kit aanwezig, dan kan er een beetje suiker op de wond worden gestrooid. Door de suiker kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen.

5. Onder de douche

Misschien een beetje een taboe, maar plassen onder de douche kan een effectief middel zijn ter voorkoming en behandeling van voetschimmel.

Advertisement

6. Maandverband

foto: pixabay.com

Maandverband kan ook als pleister worden gebruikt in geval van nood.

7. Gevolgd worden

foto: pixabay.com

Als je denkt dat je wordt gevolgd terwijl je aan het rijden bent, vier keer achter elkaar afslaan is dan een manier om dit te controleren of ga je naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Advertisement

8. Schoenen poetsen

foto: pixabay.com

Schoenen van militairen zien er altijd goed gepoetst uit, en om dat voor elkaar te krijgen hebben ze een truc. Ze nemen een beetje schoensmeer, brengen dat op de schoen aan en laten dat 10 tot 15 minuten zo zitten. Daarna laten ze over de niet-gepoetste schoen een aansteker of een klein vlammetje gaan. Tenslotte reinigen ze alles met een schone, licht vochtige doek om het klusje af te maken.

9. Om mee te sporten en voor de kou

Een hardlooplegging zit niet alleen zo lekker dat je er elke soort sportieve activiteit mee kan beoefenen, maar kan deze ook heel handig zijn als bescherming die je onder je broek draagt, tegen de kou.

Advertisement

10. Hoe je je overhemd in je broek stopt

foto: pxhere.com

Soms kan het gebeuren dat je overhemd niet goed zit, vooral als je hem al in je broek hebt gestopt. Om er altijd netjes uit te zien maken militairen van de resterende stof een kleine driehoek en vouwen ze die over de rest van het overhemd en stoppen ze hem dan in hun broek.

11. Vuur maken met katoen

Wanneer je geen houtskool of iets anders hebt om vuur mee te maken voor de bbq dan kan je in vaseline gedoopte wattenbolletjes gebruiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt