Deze 24 dingen zijn vervelend om te doen, maar je hebt er wel je hele leven plezier van - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 24 dingen zijn vervelend om te…
Dit volk is zo geëvolueerd dat ze op zee kunnen leven en buitengewone dingen kunnen doen door deze mutatie Deze bijzondere springspin

Deze 24 dingen zijn vervelend om te doen, maar je hebt er wel je hele leven plezier van

Door Skip Tromp de Haas
3.731
Advertisement

In je comfortzone blijven is lang niet altijd zo fijn als eruit komen. Volgens psychologen betekent dit namelijk dat je jezelf altijd voor nieuwe uitdagingen stelt en je zo aan zelfvertrouwen, rust en vertrouwen komt. Dit zijn de langetermijneffecten dan tenminste; in het begin kan het normaal zijn dat het vervelende gevoelens en weerstand oproept.

Er zijn 24 dingen die heel vervelend zijn om te doen, maar waar je je veel lekkerder door voelt. Ga jij ze allemaal gedaan krijgen?

foto: pixabay.com
 • 1. 's Morgens vroeg opstaan: door 's morgens vroeg opstaan kan je een rustig en stil moment van de dag ontdekken, ideaal om de dag op een goede manier te beginnen.

 • 2. 's Morgens sporten: het is niet heel toevallig dat veel mensen (vooral degenen die het super druk hebben) de ochtend uitkiezen om een beetje te sporten. Je krijgt er niet alleen energie van voor de hele dag, maar is het ook een manier om uitstelgedrag te voorkomen.

 • 3. Koud douchen: een geweldige koude douche aan het eind van de dag klinkt niet bepaald ontspannend. Maar toch is koud water goed voor de huid, verjaagt het stress (raar maar waar) en verbetert het de doorbloeding.

 • 4. Bijhouden wat je eet: als je veel eet en dat een probleem is voor je, is bijhouden wat je eet de eerste stap om je eetgewoonten te veranderen. Je zal je erover verbazen dat je per dag heel wat suiker naar binnen werkt. Er zijn veel apps die je helpen om een dagboek bij te houden. 

 • 5. Eerlijk zijn: een expert adviseert om alle goede en slechte dingen die je tegen iemand te zeggen hebt, op papier te schrijven. Dan kan je besluiten om die brief aan diegene te geven of om onder vier ogen met elkaar te gaan praten. Vaak is het bevrijdend (en vergeet niet om respectvol naar elkaar te te zijn) en soms moet je eerlijk zijn om je emoties een plaats te geven.
foto: pexels.com
 • 6. Trek alles in twijfel: ook vraagtekens zetten bij datgene wat voor de hand lijkt te liggen kan tot interessante ontdekkingen leiden. Je zal die nieuwsgierige houding er weer door terugkrijgen naar het leven toe. Dat is de sleutel tot jong blijven mentaal gezien.

 • 7. Eet alleen gezonde dingen: waarom valt dit onder de minder prettige dingen? Omdat letten op wat je eet heel vermoeiend kan zijn en beperkt het je soms in sociale situaties. Maar door overdreven te letten op wat je eet word je je bewuster in het dagelijks leven.

 • 8. Houd je uitgaven bij: niet meer omkijken naar een grote uitgave en hem snel vergeten is de beste manier om ervoor te zorgen dat het je niet raakt. De daadwerkelijke uitdaging is echter om elke cent die je uitgeeft, bij te houden. Zo krijg je meer grip op je uitgaven en is je portemonnee dikker omdat je geen dwangmatige uitgaven meer doet. Het zal leuk zijn om te ontdekken hoeveel je spaart als je het in de gaten houdt.

 • 9. Spaar voor je oude dag: al denken aan later is niet een van de fijnste dingen om te doen in deze wereld, maar de gewoonte oppakken om geld opzij te zetten voor een pensioen later, dat zal lonen. De beste investeerders adviseren om van jongs af aan al te beginnen en bepaalde uitgaves niet te doen zodat je wat hebt om later uit te geven. Klinkt het nu al iets fijner zo?

 • 10. Spreek voor een publiek: echt een nachtmerrie voor velen. Praten voor publiek, groot of klein helpt heel erg bij het verbeteren van je communicatievaardigheden en versterkt het je zelfvertrouwen. Dat is ideaal als het je aan beide ontbreekt.
Advertisement
foto: pixabay.com
 • 11. Lees voor je plezier: lezen is goed voor je, vooral als het geen zware kost is. Uitsluitend lezen voor vermaak maakt je slimmer, minder gestresst en minder down. Veel mensen hebben geen tijd om te lezen, maar een beetje tijd hiervoor vinden zal je wat gaan opleveren.

 • 12. Werk aan je hobby's: het geheim voor een leven in balans is dat je tijd maakt voor de dingen die je leuk vindt.

 • 13. Focus je op één ding tegelijk: je ziet multitasken bij steeds meer mensen die zich tussen wonen, werken en gezin door laveren. Om goed te kunnen leven is het echter beter om je op een ding tegelijk te concentreren. Dat is niet altijd mogelijk, maar het zal je goed doen jezelf te beloven om de dingen die je moet doen niet op te laten stapelen wanneer het ook mogelijk is om ze een voor een te doen.

 • 14. Neem tijd voor jezelf: tijd met jezelf doorbrengen is niet voor iedereen even fijn. Door echter te leren mediteren (dat betekent dat je op zijn minst in staat bent om in het nu te leven) zal je een hele nieuwe manier ontdekken om op natuurlijke wijze met innerlijke spanningen om te gaan.

 • 15. Leer nieuwe mensen kennen: iedereen heeft zo zijn vriendenkring, maar op mensen afstappen die je niet kent is ook goed voor je. Het is een manier om je bewust te zijn van jezelf en anderen.
 • 16. Doe vrijwilligerswerk: niet bij iedereen komt het als vanzelf om filantropisch bezig te zijn, maar door zin te maken zal je het gevoel krijgen bij een gemeenschap te horen die voor verbetering zorgt op alle gebieden van het leven.

 • 17. Geduldig zijn: niemand vindt het fijn om in de rij te staan terwijl ze nog duizenden dingen moeten doen. Wachten is overigens altijd al iets geweest dat gewoon bij de maatschappij hoort, maar we hebben nu geen zin meer geduldig te zijn. Weer leren geduldig te zijn brengt je veel meer goeds dan je nodeloos gaan lopen opwinden.
   
 • 18. Bereik een bijna onmogelijk doel: vind je iets onmogelijks proberen te doen al vervelend genoeg? Toch is dit een van de dingen die volgens experts die nodig zijn om onszelf te bevrijden van de beperkingen die we onszelf opleggen. Iets "onmogelijks" doen kan alleen door eraan te beginnen en het simpel te houden en het gaandeweg steeds ingewikkelder te maken.

 • 19. Stoppen met slechte gewoontes: we zijn heel erg dol op slechte gewoontes, ze geven meer voldoening dan dan de goede. Maar ermee stoppen zal beter zijn voor de gezondheid en voor onszelf als mens. Ga na hoe het komt dat je in slechte gewoontes vervalt en grijp dan in.

 • 20. Check minder je mail: je inbox staat vol met wat andere mensen van je willen dat je zou doen. Stel deze doelen niet boven de prioriteiten die je op je werk hebt.
foto: pixabay.com
 • 21. Wees dankbaar: psychologen stellen voor om iets te bedenken waar je dankbaar voor mag zijn zodat je aan meer positieve dingen denkt. Zo leer je je hersens om belang te hechten aan al het moois dat er is en je niet te richten op alles wat niet goed gaat.

 • 22. Zet voor het slapen gaan je telefoon uit: de smoes dat je dan geen wekker hebt die werkt niet. Hij gaat ook af, als de telefoon uitstaat. Door 's avonds je telefoon uitdoen voorkom je dat je in je slaap gestoord wordt, maar stel je vooral het moment uit waarop je hem 's morgens weer aanzet. Dat heerlijke gevoel van niet wakker te worden van inkomende mail is echt van onschatbare waarde.

 • 23. Stop met het malen over het verleden: er is niets verkeerd aan om na te denken over de fouten die je gemaakt hebt. Maar zwelgen in sip zijn is ook weer niet zo goed voor je.

 • 24. Slaap voldoende: ja, ook deze is heel vervelend omdat dit misschien betekent dat je vroeg naar bed zult moeten gaan. Zonder voldoende slaap hebben we echter nauwelijks kans om van langetermijngeluk te genieten.

Ben je er klaar voor om uit je comfortzone te komen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt