Enkele voorbeelden waaruit blijkt hoe makkelijk de media de realiteit verdraait - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Enkele voorbeelden waaruit blijkt hoe…
Uit een statistiek van 2018 blijkt dat 90,5% van het plastic niet wordt gerecycled en dat schokt de wetenschappelijke gemeenschap 18 slimme uitvindingen die ouders van nu heel erg handig van pas zullen komen

Enkele voorbeelden waaruit blijkt hoe makkelijk de media de realiteit verdraait

1.215
Advertisement

Doordat we nu allemaal over communicatiemiddelen beschikken zijn er nu een heel scala aan mogelijkheden die we tot enkele jaren geleden voor sciencefiction hielden. Binnen enkele minuten kunnen onze oren en netvliezen worden overspoeld met een heel groot aantal afbeeldingen en statistieken, en kunnen we vrijwel al het nieuws oppikken uit elke uithoek van de wereld. Maar aan elke grote verworvenheid kleeft ook risico's. En die risico's heten fake news. 

Naïef het internet opgaan leidt ertoe dat elke dag miljoenen mensen alles geloven wat er online voorbijkomt, ondanks dat het super duidelijk is dat iets op gênante wijze gefabriceerd is. We weten allemaal best wel dat het probleem niet beperkt blijft bij beelden. Door nepnieuws kunnen namelijk overtuigingen en gewoontes van hele delen van de bevolking veranderen, met mogelijk catastrofale gevolgen.

Voor dit artikel hebben we een handjevol afbeeldingen geselecteerd die door gebruikers op internet zijn gemaakt, waar de werkelijke situatie wordt vergeleken met een foto die wordt getoond door communicatiebureaus. Ons doel is om, aan de hand van deze gekke en ook grappige foto's, je eraan te herinneren dat enkel en alleen een foto NOOIT een feit is en dat je altijd meerdere bronnen moet controleren alvorens een sensationeel te geloven of zelfs te delen.

Een opstelling van het journaal

Presidentiële inauguratie van Donald Trump

Advertisement

Hilary Clinton in Omaha

foto: abbydphillip

De controversiële kwestie rondom het kind in de kooi...

Protesten in Parijs

foto: civsnet

We sluiten af met een filmpje dat het fenomeen Deep Fake beschrijft. Dat is een zeer geavanceerde techniek waarmee beelden van mensen kunnen worden gemanipuleerd, waarbij er een gezicht of een ander lichaamsdeel over iemand anders heen kan worden geplakt. In dit geval heeft Obama nooit deze dingen gezegd!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt