De grootste fotovoltaïsche installatie ter wereld is gebouwd... Het staat gelijk aan 14 miljoen liter diesel per jaar - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De grootste fotovoltaïsche installatie…
18 willekeurige optische illusies die een vertekend beeld van de werkelijkheid suggereren Er is een heel eenvoudige reden waarom smart-TV's tegenwoordig zo voordelig zijn: ze verzamelen en verkopen gegevens van de gebruikers

De grootste fotovoltaïsche installatie ter wereld is gebouwd... Het staat gelijk aan 14 miljoen liter diesel per jaar

Door Janine
786
Advertisement

Hawaii heeft een flinke tik uitgedeeld aan de wereldwijde vervuiling, door de grootste door batterijen gevoede fotovoltaïsche installatie ter wereld te bouwen. Deze centrale kan zonlicht opslaan zoals niemand in de wereld en als het 100% actief is, wordt de energie verkocht met een record van 11 cent per kWh. Dus op het kleine eiland Kauai is er een nieuwe bevestiging dat de wereld niet noodzakelijk afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

foto: AES

Het grootste en meest efficiënte fotovoltaïsche systeem met batterijen op de wereld is onlangs in Hawaï ingewijd. Het Lāwa'i Solar and Energy Storage Project is ontstaan ​​door de intenties en krachten te bundelen van de energieproducent AES corporation en de non-profit organisatie KIUC (Kaua'i Island Utility Cooperative). Deze innovatieve installatie is gelegen op het eiland Kauai, een klein paradijs op aarde dat vaak wordt gebruikt als achtergrond voor vele Hollywood-films.

Dit is weer een stap in de richting van een geleidelijke koolstofverwijdering, die naast een lagere impact op het milieu ook goedkope energie voor de inwoners van het eiland mogelijk zal maken. De bijzonderheid van deze fabriek is de opslagcapaciteit die dergelijke andere energiecentrales veruit overtreft. Het Lāwa'i Solar and Energy Storage Project kan het maximale uitgangsvermogen leveren aan het netwerk voor een maximum van 5 uur bij 100 mWh terwijl tegelijkertijd lithiumbatterijen worden opgeladen. Deze bijzonderheid heeft het mogelijk gemaakt om het grootste probleem van fotovoltaïsche systemen op te lossen, die nog steeds afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen om ervoor te zorgen dat aan de grote vraag op het netwerk wordt voldaan.

foto: AES

Aan 40% van de piek van de avondelektriciteit zal worden voldaan door de energie die gedurende de dag wordt opgeslagen, een uniek resultaat op nationaal niveau en waarschijnlijk ook op wereldniveau. Zodra de installatie 100% actief is, vervangt deze ongeveer 14 miljoen liter diesel per jaar en verlaagt deze de energiekosten met ongeveer een derde in vergelijking met de huidige rekening.

Deze installatie zal in staat zijn om 11% van de energiebehoeften van het hele eiland te dekken, waardoor Kauai voor 50% wordt aangedreven door volledig hernieuwbare energie.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt