x
Een nieuw type bloedvaten werd ontdekt:…
Hier zie je enkele gewone voorwerpen, de eerste keer dat ze in de geschiedenis werden opgenomen 7 acties die 's morgens gedaan moeten worden waar je de hele dag plezier van zult hebben

Een nieuw type bloedvaten werd ontdekt: het was verborgen in menselijke botten

28 Januari 2019 • Door Janine
3.292
Advertisement

Als we aan botten denken, denken we aan iets robuusts en solide dat ons lichaam ondersteunt. Een nieuwe ontdekking op medisch gebied heeft echter onthuld dat de botten van dieren en mensen op verschillende plaatsen worden doorkruist door kleine tunnels, nooit eerder beschreven in de medische literatuur.

Een interessante ontdekking die ons doet nadenken over hoe we, ook vandaag nog, nieuwe dingen kunnen ontdekken over iets dat al jarenlang werd bestudeerd - zoals het menselijk lichaam.


In de botten van mensen en dieren zijn er "geheime" tunnels waarvan de functie zou zijn om het bloed en de immuuncellen te helpen zich snel door het lichaam te verspreiden. Vanuit dit gezichtspunt zouden de botten een nieuwe anatomische functie krijgen, die tot op heden nooit is overwogen.

"Het is absoluut onverwacht om een nieuwe en centrale anatomische structuur te vinden die nog nooit in de boeken van de 21ste eeuw is beschreven", zegt Dr. Matthias Gunzer, co-auteur van de studie die tot de ontdekking heeft geleid.

Verrassend is ook de techniek die het team van dr. Gunzer heeft gebruikt om het resultaat te bereiken: de ethyl cinnamate samenstelling, waardoor de botten vrijwel transparant werden. Dankzij het gecombineerde gebruik van een fluorescentie en röntgenmicroscopie techniek, was het mogelijk om voor het eerst honderden kleine kanalen te detecteren die de corticale laag van de botten passeerden.

Volgens de onderzoekers passeert ongeveer 80% van het arteriële bloed en 59% van het veneuze bloed door deze kanalen: dit betekent dat een grote hoeveelheid bloed altijd naar een voor deskundigen onbekende plaats is gegaan. "Ik heb nog nooit zulke vaten gezien", "We hebben er nooit echt naar uit gekeken" waren enkele van de antwoorden van de wetenschappers die kennis maakten met de ontdekking van "bot" -bloedvaten. Volgens de auteurs van het onderzoek is alles afhankelijk van beeldvormingstechnieken die gelukkig steeds geavanceerder zijn en een hoge beeldkwaliteit mogelijk maken.

Is het niet fantastisch dat er nog iets te ontdekken valt en onbekend is over ons lichaam?

Source:

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt