17 caloriearme voedingsmiddelen die je kunnen helpen niet aan te komen

Janine image
door Janine

16 Februari 2019

17 caloriearme voedingsmiddelen die je kunnen helpen niet aan te komen
Advertisement

Hoewel voedingsmiddelen zonder calorieën niet bestaan, wordt in het algemeen in diëten aangegeven welk voedsel kan worden geconsumeerd zonder bang te zijn om aan te komen. Deze groenten en fruit hebben gemeen dat ze voornamelijk uit water bestaan en zelfs als ze arm zijn aan eiwitten ze veel vitamines, vezels en antioxidanten bevatten. Het is duidelijk dat, zoals met alles als je overdrijft, ook met deze voedingsmiddelen het gewicht kan toenemen, ook al is dit zeer onwaarschijnlijk. Dit zijn de 14 voedingsmiddelen die kunnen worden gegeten zonder bang te zijn om aan te komen.

NB. Zelfs als een voedingsmiddel een laag calorisch gehalte heeft, wordt een matig gebruik aanbevolen. Ook als het gaat om groenten en fruit, kan overmatige consumptie schadelijk zijn.

via Health Line

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1. Bosbessen: dit zijn de vruchten met het hoogste gehalte aan antioxidanten, een bakje bosbessen bevat ongeveer 14% van de aanbevolen hoeveelheid vezels per dag, dit allemaal met slechts 85 calorieën!
2. Bramen: Bramen hebben een hoog gehalte aan vitamine C en antioxidanten, een enkele portie heeft slechts 62 calorieën, het helpt de spijsvertering en geeft de huid een jonger uiterlijk.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

3. Broccoli: deze supergroente is zeer voedzaam, vooral als deze rauw of gestoomd wordt geconsumeerd. Het bevat vitamine A, C, E en K, een portie biedt ongeveer 20% van de dagelijkse vezelbehoefte, dit alles met slechts 31 calorieën!
4. Kool: deze groente is heel licht, vooral als het rauw wordt geconsumeerd. Het bevat ook eiwitten, vitamines en is rijk aan Omega 3 dat we meestal associëren met vis
5. Bloemkool: het is zeer voedzaam en veelzijdig en bevat weinig calorieën! Het is een bron van vitamine C en K, van antioxidanten en fytochemicaliën die helpen bij het herstellen van ziekten
6. Rode bieten: ze zijn rijk aan vitamines en helpen de suiker in het bloed te reguleren; ze zijn ook erg voedzaam.

Pixabay

Pixabay

7. Aardbeien: aardbeien bevatten veel vitamine C, kalium en vezels en zijn vrij van vetten, natrium en cholesterol, waardoor ze goed voor het hart zijn!
8. Groene meloen: het is iets calorierijker dan de normale geelvlezige meloen, dit komt door de natuurlijke fruitsuiker. De groene meloen bevat een hoog gehalte aan vitamine C en koper, erg belangrijk voor de huid
9. Meloen: bevat bèta-caroteen (een vitamine A belangrijk voor de gezondheid van het oog), veel vitamine C en kalium. Als je bedenkt dat meer dan 90% van deze vrucht uit water bestaat, zitten er heel weinig calorieën in!
10. Popcorn: ook al vallen ze in de categorie snacks (we raden je nooit aan om popcorn te serveren bij het avondeten), zijn ze erg diëtistisch. Vanzelfsprekend moeten ze zonder boter worden geserveerd, hoogstens met een snufje zout!

Pixabay

Pixabay

11. Tomaten: tegenover zeer weinig calorieën (ongeveer 25 per tomaat) bevatten ze vitamine A, C, B2, folaat, kalium, vezels en lycopeen, een stof die nuttig is voor de gezondheid en die de karakteristieke rode kleur geeft aan de vrucht
12. Selderij: 95% bestaat uit water en bevat ongeveer 30% van de dagelijkse behoefte aan vitamine K. Het is ook een bron van kalium, vezels en foliumzuur, maar opgelet: het bederft snel!
13. Sla: elke variëteit bevat heel weinig calorieën en zelfs als het niet erg voedzaam is, biedt het een waardevolle bron van vitamine A en C, ijzer en folaat

Marco Verch/Flickr

Marco Verch/Flickr

14. Sinaasappels: Ze staan bekend om de hoeveelheid vitamine C, die de productie van collageen kan stimuleren, wat helpt de huid vrij van beschadiging te houden.
15. Grapefruit: deze vrucht is echt heel gezond! Het bevat vezels, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en houdt honger op afstand, bevat vitamine C, verlaagt het cholesterolgehalte, bevordert de spijsvertering en bevat folaat.
16. Komkommers: deze groente bestaat voornamelijk uit water en de schil en zaden zijn een bron van vezels en vitamine A.
17. Eieren: hoewel ze meer calorieën bevatten dan andere voedingsmiddelen, zijn eieren een zeer aanbevolen voedingsmiddel in diëten. Als ze gekookt worden geconsumeerd (uiteraard niet in olie gebakken), zijn ze in staat een groot gevoel van verzadiging te geven bij een relatief lage inname van vet.

Advertisement