Wat zou er met ons lichaam gebeuren als we twee eieren per dag zouden eten?

Janine image
door Janine

19 Maart 2019

Wat zou er met ons lichaam gebeuren als we twee eieren per dag zouden eten?
Advertisement

Er is ons altijd verteld dat eieren in de keuken de perfecte bijdrage van eiwitten aan ons lichaam zijn; rijk aan aminozuren, zijn eieren zo veelzijdig dat je ze bij elke maaltijd van de dag kunt eten.

Met nul koolhydraten, maar rijk aan vitamine A, B12, E en D, omega 3, ijzer en antioxidanten, behoren eieren tot de absoluut meest voedzame voedingsmiddelen. Maar wat als we twee eieren per dag zouden eten?

Advertisement
Michael Coghlan/Flickr

Michael Coghlan/Flickr

Studies uitgevoerd door het International Journal of Obesity hebben alle voordelen van een dagelijks dieet aangetoond, gebaseerd op het eten van ten minste twee eieren. Omdat eieren vitamine B en omega 3 bevatten, helpen ze ons lichaam om het haar, de huid, en zelfs onze nagels sterk en ontwikkeld te houden. Ook de natuurlijke inname van vitamine D helpt ons lichaam om onze botten, tanden en spieren gezond te houden die altijd grote hoeveelheden calcium nodig hebben.

Eieren helpen ons ook om virussen en infecties te bestrijden, dankzij de inname van selenium, een essentieel aminozuur om het immuunsysteem te stabiliseren. Ook belangrijk is de aanwezigheid in de eieren van het aminozuur choline, dat de ontwikkeling van ons brein bevordert en de cognitieve vaardigheden versterkt.

Luteïne, ook bekend als "de vitamine van de ogen", is even overvloedig aanwezig in eieren en helpt onze visuele organen om de gevaren van cataract te bestrijden, maar ook om ons te verdedigen tegen sommige cardiovasculaire ziekten en sommige vormen van kanker. Ten slotte is het onmogelijk om het niet te hebben over de hoge aanwezigheid van cholesterol in eieren die, zelfs als het op het eerste gezicht geen goede zaak lijkt, de waarden van goed cholesterol verhoogt en niet degene dat slecht wordt geacht voor ons metabolisme.

Twee eieren per dag, het moet gezegd worden, houdt de dokter weg.

Source:

Advertisement