Strijd om wegwerpflessen: dit zijn de eetbare bollen water die ons helpen het milieu te sparen

Janine image
door Janine

21 Mei 2019

Strijd om wegwerpflessen: dit zijn de eetbare bollen water die ons helpen het milieu te sparen
Advertisement

Wanneer een concert, een sportmanifestatie of een ander evenement in de stad wordt georganiseerd, laten mensen een tapijt van afval achter, met name plastic wegwerpflessen, op grote schaal gebruikt om grote hoeveelheden mensen hun dorst te lessen. Het resultaat is dat, als enerzijds de grote evenementen een wondermiddel zijn voor de economie en de socialiteit van een metropool, ze uiteindelijk een ramp worden vanuit het oogpunt van milieuvervuiling.

Drie ingenieurs, Rodrigo García González, Guillaume Couche en Pierre Paslier, die een nieuwe generatie "flessen" hebben ontwikkeld die geen plastic bevatten, hebben geprobeerd dit probleem op te lossen.

via Ooho! the edible water bottle

Advertisement
Skipping Rocks Lab

Skipping Rocks Lab

Dit revolutionaire product wordt Ooho genoemd en is niets meer dan een eetbare bol met water (of een dorstlessende vloeistof). De omhulzing is gemaakt van zeewier en calciumchloride en kan daarom samen met de inhoud worden ingenomen. En zelfs als je het weg zou willen gooien, zou de impact hoe dan ook minimaal zijn: Ooho biodegradeert in feite binnen 4-6 weken.

Als we denken dat wegwerpplastic zelfs 400 jaar in het milieu achterblijft, begrijpen we onmiddellijk de omvang van de uitvinding, die ook fenomenaal is vanuit het oogpunt van productie, wat resulteert in een energieverbruik (en kosten) dat veel lager is dan die nodig zijn om PET te produceren.

Advertisement

Deze nieuwe vorm van hydratatie tijdens grote evenementen zet voet aan de grond bij massasituaties en heeft zelfs de marathon van Londen bereikt. Hier konden de atleten hun dorst lessen met deze praktische en bijzondere gelatineuze bollen, waardoor de hoeveelheid plastic die bij het evenement werd gebruikt sterk verminderde (wat niet nul was, maar veel minder dan in de vorige edities).

Nu is het de bedoeling om de bollen steeds goedkoper en beschikbaarder te maken, om ze niet alleen tijdens grote evenementen, maar ook in meer alledaagse situaties te gebruiken. We hopen ze snel in de circulatie te zien!

Advertisement