Deze man voedt al jaren kraaien, maar de verrassing kwam toen ze hem "kado's" begonnen te geven

Janine image
door Janine

18 Mei 2019

Deze man voedt al jaren kraaien, maar de verrassing kwam toen ze hem "kado's" begonnen te geven
Advertisement

Het verhaal dat we je gaan vertellen, ondanks dat het echt is gebeurd, lijkt ongelofelijk. Had je je ooit kunnen voorstellen dat een relatie van “vriendschap” en diepe dankbaarheid kon ontstaan tussen een mens en een kraai? In feite is dit precies wat er gebeurde met Stuart Dahlquist en zijn familie, die lange tijd een vrolijk gezin van kraaien voedde, maar nooit het geschenk hadden kunnen verwachten dat deze vogels aan hen "menselijken” zouden geven.

Advertisement
Facebook

Facebook

Altijd al een liefhebber van ornithologie, vertelde Stuart over de vertrouwensrelatie die in de loop van de jaren is gecreëerd met een familie van kraaien die bestaat uit vader, moeder en twee kleintjes die al langere tijd in de dennenboom zaten: "Ze nestelden in een grote Douglasspar in onze achtertuin [...] Op een dag ontdekte ik dat allebei de kleintjes op de grond gevallen waren, bijna niet in staat om te vliegen. We brachten ze naar een boom, ook al waren de ouders behoorlijk boos op ons - en de kleintjes hebben het overleefd. We zijn ze kort daarna gaan voeden."

Al snel begon Stuart gehecht te raken aan de twee kleine kraaien die behoefte hadden aan zorg en voedsel, maar hij had nooit gedacht dat hij een paar jaar later een onverwachte maar zeer welkome "verrassing" zou vinden.

Advertisement

Stuart vindt twee ochtenden op een rij pijnboomtakjes bevestigd met een metalen lipje van een blikje buiten het huis. Niet alleen was het gebaar van dankbaarheid van de kraaienfamilie onverwacht voor de man, maar de protagonist van dit ongelooflijke verhaal, zoals hij onderstreept in zijn post op Twitter, kan nog steeds niet geloven dat hij zo’n "geschenk" ontving:

"Het is niet alleen een gulle daad, het is creatief, het is kunst. Ik kan het nog steeds niet geloven!"

Een waargebeurd verhaal van respect en dankbaarheid dat echt ongelooflijk is. En dat ons toont dat zelfs vogels, ondanks alles, een scherp gevoel voor sentiment hebben.

Advertisement