Dit is de perfecte temperatuur om sereen te leven, volgens de wetenschap - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de perfecte temperatuur om sereen…
Seizoensallergieën worden steeds agressiever door het kooldioxidegehalte in de atmosfeer: dit is waarom Dicht bij de zee wonen is goed voor lichaam en geest, dat zeggen experts

Dit is de perfecte temperatuur om sereen te leven, volgens de wetenschap

Door Janine
673
Advertisement

Wie wil niet in een eeuwige lente leven, op een plek waar de hitte nooit verstikkend en de kou niet bijtend is?

De meeste mensen zouden het ongetwijfeld een ideale toestand noemen. Plaatsen met een mild klimaat zijn om verschillende redenen gunstig voor de mens.

Economische en toeristische activiteiten, sport, contact met de natuur. De lijst met positiviteit die een “milde” omgeving biedt, kan erg lang zijn. Maar in het bijzonder is er één in het bijzonder onderwerp geweest van psychologisch onderzoek: emotioneel welzijn.

Een team van psychologen van de universiteiten van Melbourne en Peking voerde een studie uit waarin maar liefst 1,6 miljoen mensen tussen China en de Verenigde Staten werden onderzocht, op zoek naar de ideale klimatologische omstandigheden om vreedzaam te leven, in harmonie met zichzelf en met anderen.

Het resultaat? 22 graden. Dit is de temperatuur die niet mag worden overschreden en die niet zou moeten zakken als je meer sociaal, vriendelijk en open voor anderen wilt zijn. In twee woorden: emotioneel stabiel.

Meer dan vocht of wind was de temperatuur een bepalende factor om goed te leven. De reden voor deze constante zoektocht naar thermische stabiliteit is toe te schrijven aan ons "warme bloed", daarom voelen we ons over het algemeen comfortabeler in situaties van thermisch comfort.

In contexten van de ideale temperatuur zal het gemakkelijker zijn om de deur uit te gaan en zich in de buitenlucht te bevinden, evenals om alle activiteiten uit te voeren.

Van sport tot socialisatie, tot een eenvoudige wandeling maken. Als het klimaat gunstig is, zijn we ook meer geneigd om de dagen beter te leven, zonder onze toevlucht te hoeven zoeken bij koud, slecht weer of verstikkende hitte.

Aan de andere kant wisten we het al omdat we het in meer of mindere mate hebben ervaren: temperaturen en klimaatveranderingen beïnvloeden onze persoonlijkheid en kunnen ons gelukkig of verdrietig maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt