Ze snijden de staart van een haai af en gooien hem lachend in zee: nu riskeren ze een voorbeeldige straf

Janine image
door Janine

12 Juni 2019

Ze snijden de staart van een haai af en gooien hem lachend in zee: nu riskeren ze een voorbeeldige straf
Advertisement

Hoeveel wreedheid kun je een mens aandoen? En weerloze dieren? In het geval van het ongelooflijke verhaal waar we je hieronder over vertellen, is het dier in kwestie een enorme Groenlandse haai, slachtoffer van een gebaar van wreedheid toegebracht door twee onschuldig lijkende IJslandse vissers.

Hun roekeloze actie, het resultaat van een irrationele uitlating, werd aanvankelijk uitgelekt op hun sociale media, maar vervolgens onmiddellijk geannuleerd. Maar niet voordat iemand de post had gekopieerd en opnieuw heeft gedeeld...

NB: In ons artikel zul je GEEN gewelddadige beelden vinden.

via Yahoo News

Advertisement
Facebook

Facebook

Deze twee jonge IJslandse vissers hadden een exemplaar van de Somniosus microcephalus, oftewel een Groenlandse haai gevangen; voor hun plezier aan boord gehesen, sneden ze vervolgens de staartvin af en gooide hem weer terug in zee. Op de video (die beelden bevat die NIET geschikt zijn voor de meest gevoeligen) die ze op Facebook publiceerden maar vervolgens onmiddellijk elimineerden, wensten zij de arme oceaan haai een ironische maar spottende "Veel succes met zwemmen!"

Advertisement
Facebook

Facebook

Onnodig hieraan toe te voegen dat de video meteen opnieuw werd gepubliceerd, waardoor de bevoegde autoriteiten en de eigenaar van het vaartuig de twee jonge vissers op staande voet kon ontslaan; nu riskeren de twee vissers een strafrechtelijke veroordeling. Het nieuws werd gerapporteerd in een officiële verklaring van de IJslandse nationale omroep (RUV) en ging meteen de wereld en de sociale media rond.

De Groenlandse haai is een zeer zeldzaam exemplaar dat ongevaarlijk is voor de mens en alleen vis eet; volgens het meest recente wetenschappelijke onderzoek is dit mariene ras het langstlevende zoogdier op de planeet Aarde en kan het zo'n 400 jaar worden.

Een echt record van de natuur voor de Groenlandse haai, een ras dat helaas al in toenemende mate aan het uitsterven is, ook vanwege de misdaden van de mens.

Source: 

Advertisement