Dit zeldzame exemplaar van een schildpad werd naar de kust gesleept om foto's met badgasten te maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit zeldzame exemplaar van een schildpad…
22 voorwerpen die de zwaartekracht trotseren waar je naar blijft kijken

Dit zeldzame exemplaar van een schildpad werd naar de kust gesleept om foto's met badgasten te maken

Door Janine
3.313
Advertisement

Hoe vaak hebben we onze kinderen vlakbij (misschien te) de meest bijzondere dieren gebracht om ze een plezier te doen? Misschien breng je ze naar de dierentuin of laat je ze de oneindige verscheidenheid aan vissen en onderwaterwezens zien als we ze meenemen om in de zee te zwemmen...

Maar wat misschien niet iedereen weet, is dat veel diersoorten niet van het contact met of de te dichte aanwezigheid van de mens houden, vanwege mogelijk onherstelbare schade aan de diersoort.

via: Green Area
foto: Facebook

Min of meer wat er gebeurde op een strand in de stad Beiroet in Libanon, toen een prachtig exemplaar van een reuzenschildpad de kust naderde, zich niet bewust van het gevaar door de veelheid aan zwemmers die door het dier geïntrigeerd waren. Niet alleen werd de schildpad, volgens het rapport van Animals Lebanon en de website van Green Area, over het hete zand gesleept om foto's en selfies te maken, maar blijkbaar werd er ook herhaaldelijk getrokken, geslagen met een stok en gebruikt als "opstapje" voor een kind dat samen met de reuzenschildpad een foto wilde maken.

foto: YouTube

De organisatie Animals Lebanon van Jason Mier heeft onmiddellijk actie ondernomen om de natuurlijke habitat van de zeeschildpad te beschermen en om opnieuw een veilige plek te vinden waar het mogelijk kon worden verzorgd. Toen Jason het exemplaar naar een gespecialiseerde dierenkliniek bracht, constateerden de artsen niet alleen een schedelblessure, maar bevestigden ze dat de schade te wijten was aan de recente mishandeling. Hoewel er geen zekerheid was over de oorzaak, gaven de specialisten er later de voorkeur aan de reuzenschildpad gedurende 15 dagen te "incuberen".

Advertisement
foto: Facebook

Na twee weken antibiotica werd het zeldzame schepsel met de schedelwond in speciale bewaking gehouden in een zwembad dat speciaal was gemaakt door de veterinaire dienst van Beiroet, in de hoop de schildpad snel terug naar de zee te brengen.

Een episode van stompzinnigheid en ongerechtvaardigde menselijke wreedheid tegen een dierlijk exemplaar dat zou moeten worden beschermd in plaats van te worden gebruikt om selfies te maken.

Source: 

foto: YouTube
foto: YouTube
Advertisement
foto: YouTube
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt