Dit 11-jarige meisje is slimmer dan Albert Einstein en Stephen Hawking - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit 11-jarige meisje is slimmer dan…
Deze 3000 jaar oude kunstmatige grote teen gevonden in Egypte is de oudste prothese uit de geschiedenis De 7 Wonderen van de Oude Wereld opnieuw ingevoegd in een moderne context: dit is het resultaat

Dit 11-jarige meisje is slimmer dan Albert Einstein en Stephen Hawking

Door Janine
3.739
Advertisement

De geschiedenis heeft altijd kleine en grote genieën voortgebracht. Denk aan Albert Einstein of Stephen Hawking die dankzij hun hoge IQ in staat waren om buitengewone ontdekkingen te doen. Het is moeilijk om voor te stellen dat er mensen zijn die slimmer zijn dan zij - beiden hadden een IQ van 160 - en toch heeft iemand hen gepasseerd. Vanzelfsprekend verwijzen we niet naar het vermogen om significant bij te dragen aan wetenschappelijke vooruitgang met ontdekkingen, maar uitsluitend naar de analyse van de intellectuele coëfficiënt. Een 11-jarig Iraans meisje, Tara Sharifi, passeerde de twee grote genieën, met een IQ van 162.

Volgens de wetenschappelijke portal van ABC konden slechts elf mensen ter wereld, in ieder geval officieel, de score van 160 halen. De eerste in de ranglijst is Ainan Celeste Cawley, met een IQ van 263. Maar wat vandaag de dag nieuws werd, is een exponent van het vrouwelijke geslacht: een 11-jarig meisje dat zich tot deze exclusieve groep heeft gevoegd dankzij haar score van 162. Nu zijn daarom maar liefst 12 mensen in de loop van de geschiedenis de score van Albert Einstein gepasseerd.

"Ik was zeer verrast door het resultaat, ik had nooit verwacht dat ik zo'n hoge score zou halen", zei het wonderkind.

Deze jonge Iraanse studente legde het examen af in Oxford, waar ze binnen een bepaalde tijd vragen moest beantwoorden. Vrienden en familie waren verbaasd toen ze de resultaten van de test zagen en, naar eigen zeggen, was ze zelf ook verrast. De ouders van het kind wisten dat Tara van kleins af aan een kleine genie was, toen ze haar zagen antwoorden, lang voor de deelnemers, op de wiskundige vragen van een televisiequiz. Met dit resultaat kan ze lid worden van Mensa, een societeit voor mensen met het hoogste IQ ter wereld.

Advertisement
foto: Wikipedia

Goed gedaan, Tara!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt