Deze gehandicapte 70-jarige plant elke ochtend gedurende 20 jaar bomen: nu heeft hij een weelderig bos rondom hem - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze gehandicapte 70-jarige plant elke…
Een Italiaans team redt een 8-jarig meisje van een ernstige hersentumor: de operatie is de eerste in zijn soort Deze ijsbeer liep 1600 kilometer op zoek naar voedsel: ze was zo zwak dat ze amper kon bewegen

Deze gehandicapte 70-jarige plant elke ochtend gedurende 20 jaar bomen: nu heeft hij een weelderig bos rondom hem

Door Janine
2.157
Advertisement

Er wordt gezegd dat degene die zaait zal oogsten, en nooit kon een gezegde beter passen bij het verhaal dat we je gaan vertellen. Het zijn de kleine gebaren die we dag na dag maken, die beetje bij beetje het verschil maken en na een bepaalde periode hun vruchten afwerpen en resultaat geven.

Hier is Ma Sanxiao zich zeker van bewust, een voormalige Chinese soldaat die al zo'n 20 jaar elke ochtend een heel speciale taak verricht om toekomstige generaties een groenere toekomst te geven.

Vroeg in de ochtend rijdt Sanxiao met zijn busje naar een berggebied in de buurt van Mayu, het dorp waar hij woont, in het noorden van China.

foto: Facebook

Daar aangekomen, doet hij één ding: bomen planten. Op deze manier gezegd zou het een routine kunnen lijken voor degenen die gewend zijn het land te bewerken, maar als we de persoon beschouwen die het doet, is het dat helemaal niet.

De reden is duidelijk. Sanxiao verloor, naast het feit dat hij 70 jaar oud is, beide benen tijdens de militaire dienst. De operatie voor amputatie en prothesen kostte zijn familie ongeveer 26 duizend euro, die de Staat hem leende. En een schuld, zoals we weten, moet worden afbetaald: dit is hoe Ma besloot om een dienst aan de gemeenschap te verlenen.

De problemen van Sanxiao aan zijn benen begonnen ongeveer 50 jaar geleden. De man liep namelijk bloedvergiftiging op, een aandoening die hem dwong afscheid te nemen van de militaire dienst. De situatie is in de loop der jaren verslechterd, zo erg zelfs dat beide benen moesten worden geamputeerd.

Ondanks deze negatieve gebeurtenissen, die elk ander zou ontmoedigen, namen bij Ma vasthoudendheid en wilskracht in plaats van af te nemen juist toe.

Advertisement
foto: Facebook

Elk gat in de grond, elk zaadje dat in de aarde wordt gestopt, is synoniem voor vermoeidheid. Om bomen te planten, moet Sanxiao zijn prothesen verwijderen en van de ene plaats naar de andere slepen.

Deze moeilijkheden stopten hem echter niet tegen het groene doel dat de man nu al bijna twee decennia nastreeft. Daar waar hij zijn zaden plantte, staan vandaag maar liefst 17 duizend bomen.

Een ontroerend verhaal, dat een voorbeeld is voor iedereen. Doorgaan met vastberadenheid is mogelijk, zelfs als het leven ons voor omstandigheden en situaties heeft geplaatst waardoor we de hoop verliezen...

foto: Youtube
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt