Deze brandweerman geeft een gordeldiertje water dat de branden in de Amazone heeft overleefd

Janine image
door Janine

26 Augustus 2019

Deze brandweerman geeft een gordeldiertje water dat de branden in de Amazone heeft overleefd
Advertisement

De branden die al dagen het Amazonewoud hebben verwoest, zijn een echte milieuramp. Hectare planten en bomen gaan letterlijk in rook op en veroorzaken enorme schade aan de "long" van onze planeet.

Het zijn echter niet alleen de planten en bomen die worden vernietigd. In het enorme Zuid-Amerikaanse bos is er een onschatbaar erfgoed van biodiversiteit. Er bevinden zich veel diersoorten, die duidelijk zwaar - zo niet dodelijk - lijden onder de verwoesting die hen omringt.

Zoals vaak gebeurt tijdens tragedies van deze omvang, zijn het ook de foto’s en eenvoudige gebaren die de situaties beter beschrijven dan duizend woorden. Het werk van brandweerlieden is onophoudelijk en hard, maar vaak bestaat het ook uit ontroerende momenten.

via G1 Mato Grosso

Advertisement
Twitter

Twitter

Sergeant Pedro Ribas Alves beleefde zo'n moment toen plotseling, op de weg in de buurt van een verwoeste boerderij, een hulpeloos gordeldiertje voor hem opdook. Het kleine dier was op wonderbaarlijke wijze uit de vlammen ontsnapt, uit een gebied van 766 hectare verbrand door brandstichting.

Om het diertje een handje te helpen, besloot Alves te proberen hem te hydrateren door hem een glas water te brengen. Het gordeldier waardeerde de hulp en kort daarna zagen de brandweerlieden andere kleine overlevenden van de verwoesting. Het gebaar werd tegelijkertijd vereeuwigd op een gedenkwaardige en ontroerende foto. De foto ging snel het web rond en wekt enorme tederheid op.

Het enige wat we hopen is dat steeds minder onschuldige wezens en planten de kosten van verwaarlozing en winstbejag van de mens hoeven te dragen!

Advertisement