Een arts deelde een techniek om binnen enkele minuten in slaap te vallen, en veel gebruikers beweren dat het werkt

Janine image
door Janine

17 Oktober 2019

Een arts deelde een techniek om binnen enkele minuten in slaap te vallen, en veel gebruikers beweren dat het werkt
Advertisement

In ons hectische leven, dat naast werk en gezinsverplichtingen ook het hoofd moet bieden aan voortdurende technologische bombardementen, is het echt moeilijk om momenten van echte ontspanning te vinden: dit heeft vaak invloed op de kwaliteit van de slaap en uiteindelijk op de kwaliteit van het leven zelf.

De ademtechniek die we hieronder presenteren, ontwikkeld door Dr. Andrew Weil, is bedoeld om mensen te helpen de onrust die ons zenuwstelsel in bedwang houdt en onze slaap verstoort op afstand te houden.

NB. Deze eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij milde en sporadische slapeloosheid of spanningen; daarom zijn ze geen doe-het-zelf remedie, vooral in ernstiger gevallen, waarvoor het absoluut noodzakelijk is om een specialist te raadplegen.

via drweil.com

imgur.com

imgur.com

De door Dr. Weil ontwikkelde techniek - "4-7-8" genoemd - is heel eenvoudig en kan door iedereen in de praktijk worden gebracht. Het gaat uit van de veronderstelling dat ademen in ons dagelijks leven vaak snel en onregelmatig is en daarom heeft deze techniek als doel het te vertragen en je bewuster te maken. Zo werkt het:

  • 1. Begin met uitademen met de mond: gooi alle lucht uit je longen door een zuchtend geluid te maken;
  • 2. Sluit je mond en begin met inademen met de neus, waarbij je in gedachten tot 4 telt;
  • 3. Houd je adem in en tel in gedachten tot 7 (doseer de snelheid om niet te veel moeite te doen);
  • 4. Open tenslotte je mond en adem volledig uit, tel tot 8 terwijl je nogmaals een zuchtend geluid maakt.

Herhaal dit proces drie keer, voor een totaal van 4 expiraties.

Advertisement
Een arts deelde een techniek om binnen enkele minuten in slaap te vallen, en veel gebruikers beweren dat het werkt - 3

1.

1.

2.

2.

3.

3.
Advertisement

4.

4.

De techniek van dr. Weil is erg beroemd geworden dankzij de verspreiding via internet: sommige gebruikers hebben er niet veel baat bij gehad, maar vele anderen vonden het nuttig om de slaap op te wekken of zich te ontspannen voor een test met een hoog angstgehalte.

In het algemeen is het doel ervan de aandacht af te leiden van de duizenden gedachten die onze geest omringen en deze op ons lichaam te richten, proberen ernaar te luisteren en het naar een staat van rust te leiden. Een uitstekende oefening, niet alleen voor degenen die soms moeite hebben om in slaap te vallen, maar ook voor degenen die momenten van stilte en vrede willen, die steeds zeldzamer in ons dagelijks leven en daarom steeds waardevoller zijn.

Advertisement