Steven Tyler van Aerosmith heeft twee huizen geopend die voor vrouwelijke slachtoffers van geweld zorgen - Curioctopus.nl
x
Steven Tyler van Aerosmith heeft twee…
Tanzania: de Masai worden uit hun thuisland verwijderd om ruimte te maken voor luxe safari's Een VN-rapport fotografeert de toestand van de oceanen: tegen 2100 zouden ze met meer dan een meter kunnen stijgen

Steven Tyler van Aerosmith heeft twee huizen geopend die voor vrouwelijke slachtoffers van geweld zorgen

24 Oktober 2019 • Door Janine
1.261
Advertisement

Wanneer een beroemd persoon besluit de gemeenschap een nuttige dienst te verlenen, die in alle opzichten nuttig is voor degenen in nood, moeten we hun goede wil echt prijzen. Vaak kunnen filmsterren, muzieksterren of in elk geval invloedrijke mensen, vanuit hun economische mogelijkheden, die zeker boven het gemiddelde zijn, veel doen.

Zo kunnen geweldige artiesten tegelijkertijd ook geweldige mensen blijken te zijn, in staat zijn om in de problemen van het dagelijks leven te “duiken” van veel mensen in moeilijkheden, die in het leven niet veel geluk hebben gehad.

Dergelijke gevallen ontbreken niet. Stichtingen, verenigingen en liefdadigheidsstructuren worden vaak gesponsord en gefinancierd door bekende gezichten. Hieronder vertellen we je over Steven Tyler, de beroemde frontman van de hardrockband Aerosmith, die over zichzelf deed spreken met een initiatief dat het leven van veel mensen ten goede zou kunnen veranderen.

via: CBS News
foto: Facebook

De rocker, met zijn meer dan 50 jaar muzikale activiteit, richtte het eerste Janie's House op in Atlanta, Georgia, een huis dat vrouwen en meisjes herbergt die het slachtoffer zijn van misbruik. Door het gebruiken van een emblematische naam van de hoofdrolspeelster van het nummer Janie's got a gun - dat vertelt over een meisje dat door haar vader is misbruikt - heeft Tyler besloten zich volledig te wijden aan alle vrouwen die dergelijke traumatische ervaringen hebben meegemaakt.

Eerder had de zanger al het goede doel Janie's Fund opgericht, dat samen met de stichting Youth Villages dag in dag uit zorgt voor hulp en sereniteit voor alle vrouwen die geweld hebben ondergaan. Dankzij de inspanningen van het Fund kunnen veel vrouwen en meisjes rekenen op hulp, diensten en financiële ondersteuning: precies wat ze nodig hebben om pijn, isolatie en depressie te overwinnen.

Maar Tyler financierde dit project niet alleen “van buitenaf”. Lange tijd ging hij persoonlijk naar Janie's House om de bewoners te leren kennen en met ze te praten. Daar kon hij direct de ervaringen en verhalen horen van veel mensen die in het centrum een waardevolle hulp vonden.

Advertisement
foto: Janie's Fund

Zodoende, gedreven door dit alles, besloot de rocker een half miljoen dollar te doneren om een tweede Janie's House te openen, dit keer in het gebied van Memphis, in Mississippi. Het directe contact met alle vrouwen die vaak niet volledig kunnen verwerken wat ze hebben meegemaakt en het als een trieste levensbagage blijven beschouwen, diende Tyler als een startpunt om niet te stoppen.

En de zanger is niet van plan ermee te stoppen: volgens hem is de activiteit van Janie's Fund en Janie's House "een droom die werkelijkheid wordt, wat goed is voor mijn hart en mijn ziel".

Dankzij zijn inzet kunnen de liefdadigheidsvereniging en de twee welzijnsstructuren echt worden gezien als een succesvolle realiteit in het herstel van veel, te veel situaties die, helaas, blijven bestaan en door niemand zouden mogen worden ervaren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt