Een nieuwe studie beweert dat het dagelijks gebruik van chilipeper het risico op een hartaanval en beroerte vermindert - Curioctopus.nl
x
Een nieuwe studie beweert dat het dagelijks…
Katten liggen graag in kartonnen dozen omdat het stress vermindert: deze 9 foto's bevestigen het Dit kleine meisje toonde tijdens de kerstuitvoering haar

Een nieuwe studie beweert dat het dagelijks gebruik van chilipeper het risico op een hartaanval en beroerte vermindert

20 December 2019 • Door Janine
2.288
Advertisement

We wisten al dat chili een voedingsmiddel was met duizenden nuttige eigenschappen, maar nu lijkt de "kracht" om het leven te verlengen bevestigd te zijn. Het toevoegen van deze specerij aan je dagelijkse voeding vermindert in feite het risico op een hartaanval met 40% en het risico op een beroerte met 60% - dit wordt verklaard door een nieuwe Italiaanse studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology en gecoördineerd door de epidemiologen van de IRCCS Neuromed van Pozzilli, in samenwerking met het Istituto Superiore di Sanità, de Universiteit van Insubria in Varese en het Cardiocentro Mediterraneo van Napels.

foto: Pixabay

Het onderzoek was gebaseerd op de analyse van de voedingsgewoonten van 22.811 inwoners van de regio Molise, onderzocht in ongeveer 8 jaar. Het dagelijkse gebruik van pepertjes lijkt een verlaging van het totale risico op overlijden met 23% te hebben aangetoond, een vermindering van het risico op overlijden door een hartaanval met 40% en een vermindering van het risico op overlijden door een beroerte met 60%.

"Het meest interessante aspect is dat de bescherming die de chilipeper biedt, onafhankelijk is van het soort dieet dat als geheel wordt gevolgd, of het op een gezonde manier wordt gegeten, of dat een minder gezond dieet wordt gekozen, het beschermende effect van de chilipeper is hetzelfde” zei de eerste auteur Marialaura Bonaccio, een epidemioloog van Neuromed.

foto: Pixnio

Het zal nodig zijn om door te gaan met onderzoeken om erachter te komen hoe goed chilipeper kan zijn voor onze gezondheid als het wordt toegevoegd aan een dagelijks dieet. Voorlopig lijkt het nieuws voor de liefhebbers van chilipeper meer dan positief.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt