Deze jongen vroeg om een stuk land als afstudeergeschenk om specerijen en aromatische planten te verbouwen

Janine image
door Janine

12 Januari 2020

Deze jongen vroeg om een stuk land als afstudeergeschenk om specerijen en aromatische planten te verbouwen
Advertisement

Afstuderen is een doel dat veel jongeren wensen en dromen. De jaren doorgebracht tussen de boeken, examens, blijdschap en prestatieangst zijn een periode die het leven verandert, een deur naar de toekomst. Ook daarom worden inspanningen vaak voldoende beloond door veel gezinnen, met belangrijke geschenken.

Auto's, geld, reizen, waardevolle spullen: onder de vele jonge mensen die dit soort cadeau voor hun afstuderen ontvangen, is er in Italië een jongen die heeft besloten iets anders te willen en zijn familie om een heel speciaal cadeau heeft gevraagd. Zou het ooit in je opgekomen zijn om je ouders te vragen je een stuk land te geven?

via La Sicilia

Advertisement
Roberto Carbone/Facebook

Roberto Carbone/Facebook

Roberto Carbone, een 24-jarige Siciliaan uit Catania, afgestudeerd in Voedingswetenschappen en Technologie, heeft een droom. Geen onvergetelijke reis of een glimmende nieuwe auto: hij wil boer worden. Om deze reden vroeg hij zijn ouders aan het einde van zijn studie, in plaats van dure geschenken, om een geschikt stuk land te krijgen om onmiddellijk aan het werk te gaan en specerijen en aromatische planten te kweken.

Vader en moeder gingen akkoord en Roberto ontving zijn stuk grond in Trecastagni, op de hellingen van de Etna. De reden voor zo'n specifiek verzoek? Hij wilde in de voetsporen van zijn grootvader, een wijnbouwer en wijnproducent, treden. Zich ervan bewust dat een wijngaard buiten zijn bereik zou zijn geweest, ging Roberto over tot de productie en verwerking van aromatische kruiden.

Advertisement

En zijn boerderij, Sari, is een realiteit waar alles door een familie wordt beheerd en op een ambachtelijke manier wordt gedaan. De moeder van de 24-jarige, Marisa, helpt de jongen wanneer ze kan met zijn werkzaamheden, met echt verrassende resultaten. Rozemarijn, oregano, lavendel, saffraan, chili peper en nog veel meer: de planten, typische producten uit Sicilië en uit de mediterrane traditie, worden dankzij Roberto's zorg en passie prachtige keukenaroma's, nuttig om een speciaal tintje aan veel gerechten te geven.

Etna, "A Muntagna". • • • • • • • • #etna #terroir #vulcano #vulcanoattivo #3330mt #nationalgeographic #nature #chevista...

Pubblicato da SARI - Azienda Agricola su Martedì 9 aprile 2019

In werkelijkheid is de keuze van Roberto geen “vreemd” of geïsoleerd geval. In feite zijn er na hun afstuderen veel jongeren die besluiten om in direct contact met de natuur te staan en investeren in wat het beste ons kan bieden door op het land te werken.

Avete mai visto uno zafferaneto? - Il terreno vulcanico e drenante dell'Etna permette la coltivazione del bulbo dello...

Pubblicato da SARI - Azienda Agricola su Martedì 12 marzo 2019

Het is een echte terugkeer naar de oorsprong op een eigentijdse manier, een trend waarin jonge mensen geloven een concrete verandering in hun toekomst te maken, geworteld te blijven op de plaatsen waar ze het meest van houden, en ze te waarderen. We wensen Roberto veel geluk, in de hoop dat veel andere jongeren, zoals hij, even nuttige en originele keuzes kunnen maken!

Advertisement