Honderden apen die op zoek zijn naar voedsel vallen een half lege stad in Thailand binnen vanwege het Coronavirus

Janine image
door Janine

14 Maart 2020

Honderden apen die op zoek zijn naar voedsel vallen een half lege stad in Thailand binnen vanwege het Coronavirus
Advertisement

Een stad in Thailand is onlangs binnengevallen door honderden apen op zoek naar voedsel na een afname van toeristen die massaal naar de stad trekken te midden van het uitbreken van het nieuwe coronavirus. Op een normale dag in Lopburi zouden apen door honderden toeristen zijn gevoed, maar door het uitbreken van het coronavirus is het aantal toeristen drastisch gedaald, waardoor apen gedwongen waren om zelf voedsel te zoeken; dit leidde uiteraard tot een zeer merkwaardig gevolg...

via Newsweek

Advertisement

Celebs Today/YouTube

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Thailand ten minste 70 bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus, maar hoewel het Aziatische land minder gevallen heeft dan andere gebieden, heeft het virus in zijn geheel een sterke impact op het toerisme; volgens de Tourism Authority of Thailand veroorzaakte de epidemie van het coronavirus in februari een daling van 44% van het aantal toeristen in vergelijking met februari 2019.

In een video die door The Sun op Twitter is gepost, kun je honderden apen zien die elkaar achtervolgen en midden op de weg met elkaar vechten. In de video maken de apen meer lawaai als ze een soortgenoot achtervolgen die een banaan lijkt te hebben; terwijl de stad Lopburi de thuisbasis is van duizenden wilde apen, wordt aangenomen dat deze bijzondere strijd een gevecht is tussen twee groepen rivaliserende apen: degenen die in de tempelgebieden leven en degenen die in de stad wonen. En de honger, bij gebrek aan toeristen, is heel groot.

Advertisement
Celebs Today/YouTube

Celebs Today/YouTube

Ondertussen zijn de nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus van het totale aantal gevallen in het Aziatische land met ten minste 70 opgelopen, wat de grootste toename in gevallen in Thailand betekent. Sinds de uitbraak in Wuhan, in China, in december 2019, zijn meer dan 127.000 mensen besmet in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 4.000 mensen aan de ziekte overleden.

Duizelingwekkende cijfers waarvan we hopen dat ze de komende weken over de hele wereld een flinke vertraging zullen veroorzaken.

Advertisement