Een groep passagiers dwong een vliegtuig te laten landen omdat één iemand hoestte en niesde

Janine image
door Janine

15 Maart 2020

Een groep passagiers dwong een vliegtuig te laten landen omdat één iemand hoestte en niesde
Advertisement

In tijden van wereldwijde pandemie staat het fenomeen psychose altijd voor de deur, zelfs de meest irrationele en ongerechtvaardigde. Een perfect voorbeeld is wat er op zondag 8 maart is gebeurd met een vliegtuig op weg naar Newark, in New Jersey, vanuit Eagle, in Colorado, dat zondagmiddag werd gedwongen te landen op de internationale luchthaven van Denver omdat meer dan één passagier intimiderend werd vanwege een... niesbui.

via Denver CBS

Advertisement

Ten minste één passagier op de vlucht van Eagle naar Newark zegt dat iemand in het vliegtuig onredelijke verzoeken deed nadat hij naast iemand zat die constant hoestte en niesde.

United Airlines zegt dat het “absoluut geen belangrijke medische situatie was". Luchtvaartfunctionarissen meldden later aan CBS4 dat een passagier niesde vanwege allergieën en correct werd beoordeeld door het medische team in het vliegtuig en geen tekenen van verhoogde lichaamstemperatuur vertoonde; kortom, hij had geen koorts en was zeker geen geval van COVID-19.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Het vliegtuig van Colorado naar New Jersey landde correct op de luchthaven van Newark, hoewel de FBI later lijnfunctionarissen vasthield vanwege klachten van sommige passagiers die eisten om een tussenlanding van het vliegtuig, gedwongen om een paar uur te "stoppen" in Denver en de drie "meest gewelddadige" passagiers te weigeren op de vlucht naar Newark.

Een voorbeeld van hoe psychose in verband met het coronavirus, hoewel acceptabel in sommige contexten, echt kan zorgen voor een verandering van… koers!

Advertisement