Een gel kost 4 dollar, 2 gels 95: het idee van de winkel om te voorkomen dat klanten overmatig gaan hamsteren

Janine image
door Janine

26 Maart 2020

Een gel kost 4 dollar, 2 gels 95: het idee van de winkel om te voorkomen dat klanten overmatig gaan hamsteren
Advertisement

Wanneer we in tijden van een wereldwijde pandemie naar supermarkten en apotheken rennen om zoveel mogelijk producten in te slaan, waaronder beschermende maskers, wegwerphandschoenen en, last but not least, de beroemde desinfecterende handgel, beter bekend als een ontsmettingsmiddel voor handen op basis van alcohol en zeep. Maar inslaan door deze psychose kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor degenen die deze producten echt nodig hebben. Om dit veelvoorkomende probleem op te lossen, had een Deense supermarkt een geniaal idee.

via New York Post

Advertisement
_schuermann/Twitter

_schuermann/Twitter

Een Deense supermarkt genaamd Rotunden heeft besloten om de prijs van desinfecterende gels voor hun klanten te veranderen in tijden van een wereldwijde pandemie van Coronavirus: nu kost, bij Rotunden, een fles gel ongeveer 4 dollar, maar als een klant er in plaats daarvan twee wil kopen, kosten ze 95 dollar!

Een ongebruikelijke en nogal drastische beslissing, maar essentieel om winkelen door psychose te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze belangrijke ontsmettingsmiddelen niet uitverkocht raken en beschikbaar blijven voor degenen die ze misschien heel hard nodig hebben...

Advertisement
_schuermann/Twitter

_schuermann/Twitter

In een post op hun Facebook-pagina legde Rotunden uit:

"Beste cliënten,

we hebben een grote verantwoordelijkheid om het bedrijf te laten functioneren en we kunnen dit alleen doen met de hulp en het begrip van iedereen. Je kunt op de volgende manier helpen:

We vragen alle klanten om de afstand tussen hen en onze medewerkers te respecteren;

Was je handen en desinfecteer ze vervolgens bij de ingang en gebruik handschoenen;

Als je een gezin bent, laat dan indien mogelijk slechts één persoon aankopen doen;

Het kan voorkomen dat we het aantal klanten dat we tegelijkertijd in de winkel accepteren, beperken. We houden je op de hoogte van eventuele operationele veranderingen op Facebook. Zorg goed voor jezelf en bedankt voor je begrip."

Een ongebruikelijke en vooral dubieuze keuze, maar zoals ze in deze gevallen zeggen: wanhopige tijden vereisen wanhopige maatregelen!

Advertisement