J.K. Rowling wijzigt de licentie van “Harry Potter” zodat leerkrachten deze kunnen lezen voor de leerlingen die thuis zijn

Janine image
door Janine

30 Maart 2020

J.K. Rowling wijzigt de licentie van “Harry Potter” zodat leerkrachten deze kunnen lezen voor de leerlingen die thuis zijn
Advertisement

Toen we allemaal het begin van 2020 vierden, wist niemand wat er zou gebeuren. We wisten niet dat scholen weken en maanden zouden sluiten. We wisten niet dat bedrijven zouden sluiten en we wisten niet dat veel mensen voor het eerst zouden proberen op afstand vanuit huis te werken. We wisten niet dat de nieuwe pandemie van het coronavirus bijna alles in ons leven zou veranderen. Een totaal nieuwe situatie en nieuwe uitdagingen voor leerkrachten.

via JK Rowling

Advertisement

Een van de uitdagingen van gedwongen quarantaine is natuurlijk die van op afstand lesgeven voor al die kinderen die niet naar school kunnen en thuis met hun families zijn opgesloten. Om studenten en docenten te helpen tijdens de pandemie van het coronavirus, hebben JK Rowling en haar agenten van The Blair Partnership aangekondigd dat ze leraren toestaan zich te registreren op een beveiligde portal waar ze op afstand alle 7 Harry Potter-boeken kunnen voorlezen aan hun studenten.

In de officiële verklaring stelt de Britse auteur: “Leraren van over de hele wereld kunnen vanaf nu tot het einde van het schooljaar (of eind juli op het zuidelijk halfrond) video's van zichzelf plaatsen waar ze de boeken van Harry Potter 1-7 voorlezen op beveiligde schoolnetwerken of privé pedagogische platforms."

Advertisement
Executive Office of the President/Wikimedia

Executive Office of the President/Wikimedia

Het initiatief voorziet er ook in dat voor elke leraar die besluit zich voor het programma te registreren, de licentie van de boeken van Harry Potter open zal zijn: "De open licentie voor leraren is de eerste van een aantal geplande initiatieven om Harry Potter bij kinderen thuis te brengen, die binnenkort zal worden aangekondigd."

Alle docenten over de hele wereld die enkele van de mooiste pagina’s uit Harry Potter willen voorlezen aan hun in quarantaine geplaatste studenten, kunnen zich hier registreren en de richtlijnen volgen.

Advertisement