Coronavirus, een evangelische voorganger "vernietigt" Covid-19 met de "adem van God"

Janine

12 April 2020

Coronavirus, een evangelische voorganger "vernietigt" Covid-19 met de "adem van God"
Advertisement

Tegen de wereldwijde opmars van het Coronavirus doen we wat we kunnen om het te stoppen; er zijn mensen die, door sociale afstand te nemen, de besmettingscurve proberen te doorbreken, en dan zijn er de artsen en verpleegkundigen, in de frontlinie tegen Covid-19. En dan zijn er religieuze fanatici, ervan overtuigd de pandemie die de hele wereld in zijn greep houdt, te verslaan met de kracht van het geloof. Maar dat is nog niet alles: het virus moet gewoon worden “weggeblazen”.

via The Independent

Advertisement
NowThisNews/YouTube

NowThisNews/YouTube

Dit is wat de evangelist Kenneth Copeland stellig gelooft, een religieuze persoonlijkheid die erg populair is vanwege zijn bruisende televisietoespraken. En vooral na zijn preek waarin hij Covid-19 beval te vertrekken, om deze wereld te verlaten dankzij de "wind van God". Om de besmetting van het Coronavirus voor altijd te verwijderen, moet er geblazen worden:

“Ik blaas de wind van God op je. Je bent voor altijd vernietigd en je komt nooit meer terug. Godzijdank. Laat het gebeuren. Omdat het zal gebeuren!” In de preek vervolgde Copeland: "Wind, almachtige, sterke en warme zuidenwind: Verbrand dit virus in de naam van Jezus. Ik zeg: buig op je knieën, val neer!"

NowThisNews/YouTube

NowThisNews/YouTube

Een televisiepreek die onmiddellijk viral ging, bekritiseerd werd en waar tegelijkertijd ironisch genoeg de spot mee werd gedreven over de hele wereld, en te denken dat Kenneth Copeland, van de Church of the Copeland Ministries Church in Texas, een werkelijk vreemd type is: in de preken van de afgelopen weken had hij verklaard dat kijkers van zijn show konden worden genezen van het virus door simpelweg hun scherm aan te raken, en drong er bij de kijkers op aan het geld voor de Texaanse kerk te blijven betalen, ondanks het verlies van hun baan vanwege ongekende aanvragen van werkloosheid in de afgelopen weken als gevolg van de epidemie.

Bovendien beweerde Kenneth Copeland, die Donald Trump steunt, tegen zijn volgelingen dat de tegenstanders van de president de deur voor het virus "hadden geopend" met hun "haatdragende demonstraties" tegen hem. Hier is de betreffende video van de televisiepreek waarin hij het virus aangeeft om weg te gaan... door te blazen!

Advertisement