Jeruzalem: Joden, moslims en christenen bidden samen om Covid-19 te verslaan

Janine image
door Janine

03 Mei 2020

Jeruzalem: Joden, moslims en christenen bidden samen om Covid-19 te verslaan
Advertisement

Een beeld dat ongetwijfeld de geschiedenis in zal gaan en waar we nog lang over zullen praten. Israëlische leiders die respectievelijk tot de joodse, islamitische en christelijke religie behoren, kwamen bijeen in het King David Hotel in de heilige stad Jeruzalem voor een collectief gebed om de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het coronavirus af te weren. Een gemeenschappelijke strijd die op dit moment geen vijanden of tegenstanders van welk religieus type ook kent, alleen gemeenschappelijke bondgenoten.

Advertisement
Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

De rabbijnen van Israël, Yitzhak Yosef en David Lau, de Grieks-orthodoxe patriarch, Theophilus III, de Latijnse patriarch, Pierbattista Pizzaballa, Imam Gamal el Ubra en Agel Al-Atrash en de religieuze leider van de Druzen, Sheikh Mowafaq Tarif, verzamelden zich onder het King David Hotel. Elk van deze leiders bad in hun eigen taal voor hetzelfde doel. Dit zijn de woorden van het gebed met een sterk historisch karakter: "God, u die ons hebt gevoed tijdens de hongersnood en ons in overvloed voorzag, hebt ons bevrijd van de pest en van ernstige en langdurige ziekten. Help ons. Tot nu toe heeft uw genade ons geholpen en uw vriendelijkheid heeft ons niet in de steek gelaten, dus we bidden en vragen u om ons te genezen, Heer, en we zullen genezen worden, red ons en we zullen gered worden, omdat U onze glorie bent."

Zeer diepzinnige en spirituele woorden, die hoop geven op een toekomst waarvan we allemaal hopen dat die beter is dan die we nu ervaren.

Advertisement