China: Op deze basisschool dragen leerlingen een grote, kleurrijke hoedje om de veiligheidsafstand te bewaren - Curioctopus.nl
x
China: Op deze basisschool dragen leerlingen…
Een echtpaar bouwt een huis in het bos met een wand die volledig is gemaakt van oude gerecyclede ramen 15 foto's van curiosa uit de hele wereld, perfect voor degenen die denken dat ze alles al hebben gezien

China: Op deze basisschool dragen leerlingen een grote, kleurrijke hoedje om de veiligheidsafstand te bewaren

01 Mei 2020 • Door Janine
2.389
Advertisement

Als de wereldwijde pandemie veroorzaakt door Covid-19 voorbij is, hoe ga je dan weer naar school door op veilige afstand te blijven? In China, het eerste land ter wereld dat werd getroffen door het Coronavirus met de eerste uitbraak in de provincie Hubei, denken mensen groot en met enorme creativiteit: in Hangzhou, de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang, dachten ze na over het maken van zeer brede en kleurrijke hoedjes voor jonge studenten om "afstand te houden" van elkaar.

En zo besloot de vice-directeur van de eerste klas van de school in Yang zheng dat de leerlingen grote en kleurrijke hoedjes moesten dragen om zich op minstens één meter van hun klasgenoten te distantiëren. Er zijn mensen die de hoedjes met papier-maché hebben gemaakt, anderen die in plaats daarvan "afstand" hebben gecreëerd met twee zeer lange ballonnen die op het hoofd moeten worden bevestigd. Maar dit is nog niet alles: op deze basisschool is het niet alleen verplicht deze "hoedjes te dragen om afstand te houden", maar elke jonge leerling komt de klas niet binnen voordat zijn lichaamstemperatuur wordt gemeten en een beschermend masker draagt.

Allemaal regels die we ons nauwelijks kunnen voorstellen, zelfs niet bij de heropening van basisscholen en daarna van elke klas over de hele wereld, wanneer de gezondheidsnoodsituatie zal afnemen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt