Deze vrouw heeft een gat in haar masker gemaakt om onder werktijd "beter te kunnen ademen" - Curioctopus.nl
x
Deze vrouw heeft een gat in haar masker…
Een zwerfkat brengt haar kitten naar de eerste hulp en Een bejaardentehuis met alle comfort: de oplossing om oma niet naar het hospice te sturen en haar altijd dichtbij te hebben

Deze vrouw heeft een gat in haar masker gemaakt om onder werktijd "beter te kunnen ademen"

06 Mei 2020 • Door Janine
2.526
Advertisement

Met de onaangename komst van het Coronavirus in ons leven, wordt er naar alle mogelijke manieren gezocht om de epidemie in te dammen door onze toevlucht te nemen tot sociale afstand en andere strategieën waarbij ook maskers worden gebruikt. Maskers worden in feite beschouwd als het belangrijkste beschermingsmiddel, zowel voor artsen als voor gewone burgers. Hoewel de voorschriften met betrekking tot het gebruik ervan van land tot land verschillen, moeten we het allemaal eens zijn over de manier waarop het wordt gedragen: het masker moet noodzakelijkerwijs neus en mond bedekken om te voorkomen dat er druppeltjes speeksel worden verspreid. Blijkbaar heeft echter niet iedereen de functie van deze maskers goed begrepen en zijn er mensen die, afgaande op deze video, denken een briljante oplossing te hebben gevonden voor wat zij dachten dat een bijkomend probleem was bij het gebruik van maskers: beter ademhalen.

via: Metro
foto: Youtube

Het is waar dat het dragen van beschermende maskers op de lange termijn vervelend kan zijn, omdat ze de huid irriteren en de ademhaling beperken. Helaas weten artsen en verpleegskundigen er alles van - tijdens deze lange strijd tegen Covid-19 moeten ze zware en omvangrijke beschermingsmiddelen dragen om zichzelf en anderen te beschermen. In Amerika lijkt er echter iemand een beetje in de war over de juiste manier om maskers te dragen. Op de werkvloer werd een vrouw gefilmd terwijl ze nonchalant een masker droeg waar ze zelf bij de neus en de mond een gat had geknipt, zodat ze "beter kon ademhalen".

"Aangezien we het de hele tijd op het werk moeten dragen, heb ik er een gat in geknipt om beter te ademen": een scène die viraal ging op Twitter en waar je, als het niet zo tragisch was, om zou moeten lachen.

foto: Youtube

De collega die de hilarische scène filmde, maakte grapjes met de vrouw en zei: "Bedankt voor het advies, misschien doe ik dat ook wel." De vrouw had de ironie van de grap niet begrepen, maar we hopen dat ze de juiste instructies krijgt om zo snel mogelijk een beschermend masker te dragen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt