Een hongerige beer gaat verrassend bij een gezin zitten die op een rustige plek in het bos picknicken

Janine image
door Janine

15 Augustus 2020

Een hongerige beer gaat verrassend bij een gezin zitten die op een rustige plek in het bos picknicken
Advertisement

Als het mooie seizoen aanbreekt, is het heerlijk om de gelegenheid te hebben het contact met de natuur te herontdekken. Wandelingen, uitstapjes, excursies, dagjes uit: onze planeet is zo rijk aan wonderen dat je steeds weer nieuwe leert kennen. In deze aangename landschappen herinnert de natuur ons er echter soms aan dat we niet alleen zijn.

Integendeel: de dieren die het bevolken zijn er altijd, klaar om ons te verbazen met hun aanwezigheid en, zoals in het geval van de beer waarover we je vertellen, samen met ons willen… picknicken!

via New York Post

Advertisement

Real life Yogi Bear! 🐻

Pubblicato da Daily Mail su Mercoledì 12 agosto 2020

De scène is er een om nooit te vergeten, die het verdient om te worden vereeuwigd of, zoals in dit geval, gefilmd. Terwijl de 29-jarige Kaitlyn Nesbit met haar gezin aan het genieten was van een picknick in een bosrijke omgeving van Maryland, in de Verenigde Staten, voegde zich letterlijk een nieuwsgierige zwarte beer bij hen, alsof hij een vriend was die hen gezelschap kwam houden, genietend van de rust middenin het groen.

Het behoeft geen betoog dat de ontspanning en het plezier van de dagjesmensen werden verstoord met wat onbehagen. Iedereen zou bang zijn als hij zo'n groot dier vanuit de vegetatie zou zien naderen, en misschien wisten ze niet wat ze moesten doen. De vier slaagden er echter in om de juiste hoeveelheid kalmte te bewaren: een van hen “gebaarde” zelfs naar de beer om te gaan zitten, en het dier deed precies dat, en keek naar de boterham met pindakaas die ze hadden gesmeerd.

Advertisement
kaitlynnesbit/TikTok

kaitlynnesbit/TikTok

Met wat roekeloosheid gaf de man het broodje aan de beer, die het smakelijk opat. De scène werd bijgewoond door andere mensen die daar in de buurt waren, vol verbazing die een dergelijke gebeurtenis zeker opwekt. Er was bovendien geen gebrek aan kritiek van veel internetgebruikers, die de groep mensen bekritiseerden van het verkeerd voeren van de beer.

Beren zouden mensen eigenlijk niet met voedsel moeten associëren: als dit gebeurt, kunnen er duidelijke veiligheidsrisico's ontstaan. In zo’n situatie zijn we er zeker van dat ieder van ons instinctief zou hebben gereageerd, en het is niet gemakkelijk om dan helder te denken. Het lijdt geen twijfel dat deze wandelaars veel geluk hebben gehad, aangezien het goed is afgelopen, en ze kunnen zeggen dat ze een maaltijd hebben gedeeld met een uitzonderlijke gast.

Advertisement