Een vrouw remt plotseling als ze een beer met gekruiste poten op de bank ziet zitten - Curioctopus.nl
x
Een vrouw remt plotseling als ze een…
18 adembenemende foto's laten perfect zien dat de natuur ons altijd weet te verbazen met speciale effecten Katten en mensen met elkaar vergeleken: 11 foto's tonen de opvallende gelijkenis met onze kattenvrienden

Een vrouw remt plotseling als ze een beer met gekruiste poten op de bank ziet zitten

24 Oktober 2020 • Door Janine
1.596
Advertisement

Iedereen heeft in het leven momenten nodig om even op te laden, min of meer langere tijd om een pauze te nemen van de wereld om ons heen en nergens aan te denken. Denk er maar eens over na: zelfs de meest actieve en toegewijde persoon wil op een gegeven moment niets liever dan een moment van ontspanning en even niets hoeven te doen, misschien op de bank, iets lekkers te eten voor de tv.

Herken je jezelf hierin? Als het antwoord ja is, weet dan dat je niet de enige bent, en deze behoefte lijkt niet alleen "exclusief" te zijn voor ons mensen. De schattige en luie beer die we je nu laten zien, bewijst het: toen hij ergens een bank zag staan, kon hij het gewoon niet laten!

We zijn in Canada, in de regio Manitoba, een gebied waar zwarte beren zeker geen zeldzaamheid zijn. Maar deze beer, het moet gezegd worden, sloeg alles, in termen van sympathie en originaliteit. In het voorjaar, na het ontwaken uit zijn lange winterslaap, kwam hij een vuilstortplaats tegen waar onder meer ook een oude bank stond.

Nooit was een gelegenheid zo verleidelijk voor de luie Canadese bosbewoner die, zonder na te denken, besloot dat het tijd was om even te gaan zitten, misschien was hij nog een beetje "slaperig" na de rustperiode. Bij toeval reed de verpleegster Mandy Stantic er voorbij en, in de auto met haar familie, kon ze niet anders dan remmen, stoppen en de onverwachte scène vastleggen. De beer zat daar, zittend op de bank met zijn poten gekruist, net als een mens die geniet van zijn moment van rust.

Naar alle waarschijnlijkheid was de beer op zoek naar voedsel - helaas tussen het vuilnis - en de bank die daar was achtergelaten leek een geweldige manier om even te stoppen. Het voedsel uit het omliggende bos was misschien niet genoeg voor hem, wat hem ertoe aanzette om op de vuilstort te snuffelen. De foto's die de beer in deze ongewone houding portretteren, doen daarom zowel glimlachen als nadenken, in het bijzonder over het feit dat deze dieren zich in situaties en habitats van vuil en verval bevinden waar ze geen toegang toe zouden moeten hebben.

Advertisement

“Het enige wat hij nodig had, was popcorn en Netflix,” vertelde Mandy geamuseerd over de bijzondere ontmoeting. Alsof dat nog niet genoeg was, een beer die op een bank zat, achteloos van alles en iedereen en met zijn poten gekruist, zei de vrouw dat er niet ver weg ook een televisie was achtergelaten tussen het afval. Een werkelijk ongelooflijke en surrealistische omgeving, waarin het dier zich perfect op zijn gemak voelde: we hopen dat hij goed kan uitrusten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt