Een bedrijf presenteert zijn “huis-schuur” op wielen: het is klein maar van binnen ontbreekt er niets

Janine image
door Janine

13 December 2020

Een bedrijf presenteert zijn “huis-schuur” op wielen: het is klein maar van binnen ontbreekt er niets
Advertisement

Wanneer we ons voorstellen dat we naar een nieuw huis verhuizen, gaat de eerste gedachte van veel mensen onmiddellijk naar een huis dat voldoet aan de "traditionele" normen die we nodig achten om als zodanig te worden beschouwd. Zoals dat het metselwerk goed is en het huis goed in de grond staat.

Als dit allemaal geldt voor de meeste mensen, is dit niet zo voor iedereen die besluit een alternatieve levensstijl te kiezen, zich vestigt in kleine huizen en misschien zelfs op wielen, een steeds populairdere trend in veel delen van de wereld. Wat we je nu gaan presenteren, is een zeer origineel voorbeeld van dit fenomeen. Het wordt geproduceerd door een bedrijf dat zich toelegt op tuinhuisjes, dat heeft besloten zijn activiteiten te diversifiëren met zeer speciale "huizen". Ben je klaar om ze nader te ontdekken?

via Modern Shed

Advertisement
Modern Shed

Modern Shed

Het heet Modern Shed en, zoals gemakkelijk kan worden afgeleid uit de naam, is het een realiteit die volledig gewijd is aan de constructie van typische tuinschuren die in de buitenruimtes van de huizen moeten worden geplaatst, precies die waar gereedschap wordt bewaard of zich kleine werkplekken bevinden. Wat als een van deze structuren een klein huis wordt om in te wonen of een klein kantoor om elke dag in te werken?

Advertisement
Modern Shed

Modern Shed

Dit is waarschijnlijk de vraag die aanleiding gaf tot het experiment dat heeft geleid tot de realisatie van DW (Dwelling on Wheels, oftewel “woning op wielen” in het Nederlands), een stacaravan die voor $129.000 alle comfort biedt die je nodig hebt.

Modern Shed

Modern Shed

Vind je het een beetje te onhandig of te duur, wacht dan tot je het ziet, want deze originele woning is echt ideaal voor iedereen die op zoek is naar een "extra" woonruimte, misschien midden in de natuur en met het gemak van het veranderen van plek op elk moment, in volledige vrijheid.

Modern Shed

Modern Shed

Gebruikmakend van het succes dat mini-huizen genieten, dachten ze er bij Modern Shed aan om hun ervaring goed te gebruiken in een volledig nieuw project, waardoor mensen hun benadering van het concept van woning zelf volledig kunnen veranderen.

Modern Shed

Modern Shed

In veel steden over de hele wereld laten de prijzen van "traditionele" woningen het niet toe om vrije keuzes te maken en gericht op het kopen van wat de mensen het meest tevreden stelt: dit is de reden waarom de meest dappere mensen interessante en intrigerende oplossingen zoals deze zouden kunnen vinden.

Advertisement
Modern Shed

Modern Shed

Het comfort van deze DW is tenslotte echt 360 graden. Binnen ontbreekt niets: woonkamer met eethoek, keuken, badkamer en slaapgedeelte. Alles is ontworpen om aangenaam te zijn voor het oog en om aan te raken, met materialen en ontwerpen geïnspireerd op de natuur en uit naam van praktische eenvoud, en elke omgeving kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften.

Modern Shed

Modern Shed

Wonen in huizen als deze, betekent ook een paar kleine compromissen sluiten, maar als je een praktische geest en intelligent gebruik van de ruimte belichaamt, kun je dit allemaal alleen maar waarderen.

Advertisement
Modern Shed

Modern Shed

Grote ramen en intelligente oplossingen zijn overal, in de DW, een klein huis dat niet groot wil lijken, maar dat zijn kleine formaat aangenaam wil maken. Er is geen gebrek aan ecologische ideeën voor energie, verlichting en verwarming, zoals vereist door de realiteit van vandaag.

Modern Shed

Modern Shed

Kortom: op iets meer dan 20 vierkante meter heeft deze "super-schuur" alle juiste ingrediënten om een ​​originele, ecologische en praktische woonoplossing te zijn, gebaseerd op totale vrijheid. Wat vind jij? Zou je in zo'n huis willen wonen?

Advertisement
Modern Shed

Modern Shed

Advertisement