Een meisje test haar DNA met een zelftest en ontdekt dat haar biologische vader miljardair is

Janine image
door Janine

29 Januari 2021

Een meisje test haar DNA met een zelftest en ontdekt dat haar biologische vader miljardair is
Advertisement

Mede dankzij verschillende marketingcampagnes die veel op sociale netwerken rondgingen, hebben de afgelopen jaren veel mensen besloten hun DNA te testen met speciale kits die op internet te koop zijn. De reden? Meer te ontdekken over oorsprong, afstamming, stambomen en "mixen” van vaak verschillende en onverwachte etnische groepen.

En juist op de verrassing die deze doe-het-zelftests genereren, en op de geheimen die ze kunnen onthullen, is het verhaal dat we je gaan vertellen gebaseerd. De hoofdrolspeelster is Cat McDonald, een Amerikaans meisje dat op TikTok de wereld haar verhaal en de ongelooflijke ontdekking die ze in haar handen vond, vertelde. 

via Cat McDonald - fretlessfeline/TikTok

Advertisement
fretlessfeline/TikTok

fretlessfeline/TikTok

Iers? Nee, dank je wel. Hoewel Cat overtuigd was van deze oorsprong, onthulde haar AncestryDNA-kit die haar door haar vader was gegeven - die het ook aan de rest van de familie heeft gegeven - iets anders. 75% Noors, Duits en Brits, maar dat is nog niet alles.

Door de match te verifiëren met het DNA van haar vader, kwam de meest onverwachte ontdekking: de genetische gegevens van Cat kwamen niet overeen met die van haar vader. “Hij was het gewoon niet,” merkte ze op, beschrijvend wat er was gebeurd. Op dat moment moest ze alleen nog maar de situatie ophelderen, de confrontatie met haar ouders aangaan en erachter komen wie haar vader werkelijk was. 

Advertisement
Tony Webster/Wikimedia

Tony Webster/Wikimedia

Hoewel de resultaten van de test iedereen choqueerde, besloot Cat verder te gaan, om te ontdekken dat haar biologische vader niemand minder is dan een miljardair, CEO van een groot bedrijf en met drie dochters. Het verhaal eindigde daar voor Cat niet, want ze besloot bijna onmiddellijk de man te ontmoeten, op zoek naar duidelijke antwoorden over zijn verleden.

Ondanks haar inspanningen weigerde de vermeende biologische vader van deze vrouw haar te ontmoeten, waardoor ze ten prooi viel aan tal van vragen. Een miljardair-vader of niet, McDonald zwoer dat ze nog steeds gelukkig is zoals ze is, met haar dierbaren en haar leven dat ze niet wil veranderen. Een verhaal dat echt ongelooflijk is en je doet denken: zou je ooit echt willen weten wat je afkomst is, met het risico schokkende ontdekkingen te doen? 

Advertisement