Hij gaat naar de universiteit en vraagt ​​zijn ouders om voor zijn kat te zorgen: ze geven hem weg zonder hem iets te vertellen

Janine image
door Janine

01 Februari 2021

Hij gaat naar de universiteit en vraagt ​​zijn ouders om voor zijn kat te zorgen: ze geven hem weg zonder hem iets te vertellen
Advertisement

Soms krijgen we de onbeschoftheid en de meest beledigende behandeling van mensen van wie we het nooit zouden verwachten. Denk bijvoorbeeld aan ouders: wie moeten we vertrouwen als niet de twee mensen die ons op de wereld hebben gezet, opgevoed en grootgebracht? Als je echter denkt dat dit altijd zo duidelijk is, is het dat in werkelijkheid niet, zoals blijkt uit de episode die we je gaan vertellen.

De hoofdrolspelers zijn een jongen, die zijn verhaal op Reddit heeft verteld, zijn ouders en zijn onafscheidelijke kat Spotty. Toen de jongen in kwestie zich in de moeilijke maar emotionele situatie bevond toen hij zijn huis verliet om zijn eerste jaar van universitaire studies te beginnen, kon hij de kat niet meenemen. Geen probleem, moet hij gedacht hebben: mijn ouders zijn er. Maar het is van hen dat hij op zijn zachtst gezegd een onverwachte behandeling kreeg. 

via nexerxe/reddit

Advertisement
nexerxe/reddit

nexerxe/reddit

Reddit-gebruiker nexerxe vertelde over deze episode, waardoor veel mensen verbluft achterbleven die reageerden en snel viraal ging op internet. Toen hij uit huis ging om te gaan studeren, dacht hij dat zijn kat in goede handen was, thuis en veilig bij zijn vader en moeder, en toch had hij ze blijkbaar niet zo blindelings moeten vertrouwen.

Zonder hem iets te vertellen, besloten de ouders van de jongen om van Spotty af te komen, haar weg te geven alsof ze een onbelangrijk dier was voor hen, en vooral alsof ze geen band met hun zoon had. Het duurde niet lang voordat de student erachter kwam wat er thuis was gebeurd; op dat moment was de teleurstelling groot, en terecht. Stel je voor dat je je in die situatie bevindt: van je ouders zou je zoiets niet verwachten. Vooral omdat de kat een heel speciale rol had voor deze jongen. 

Advertisement
nexerxe/reddit

nexerxe/reddit

"Ik heb altijd een moeilijke relatie gehad met mijn ouders - zei hij - Spotty was lange tijd mijn enige vriendin, ze troostte me in moeilijke tijden. Mijn hart brak toen ik hoorde dat ze haar hadden weggegeven". De student gaf echter niet op en nam elke mogelijke en denkbare manier om zijn kat te vinden. Met de hulp van vrienden en veel mensen die zijn verhaal op internet lazen, organiseerde hij een GoFundMe-inzamelingsactie om de onderzoekskosten te ondersteunen. 

nexerxe/reddit

nexerxe/reddit

En het geluk wilde dat hij slaagde in de onderneming die onmogelijk leek. De jongen wist zich te herenigen met Spotty en haar effectief opnieuw te adopteren uit een opvangcentrum waar ze in terecht was gekomen. Nu zweert hij dat hij alles zal doen om haar bij zich te houden.

Advertisement